PRÈVIA – Vila-real-Barça: Primer partit fora de casa de Xavi

PRÈVIA – Vila-real-Barça: Primer partit fora de casa de Xavi

El conjunt blaugrana busca la segona victòria en dos partits a la Lliga amb el de Terrassa

Un nou partit a la Lliga, un nou gran partit. El Barça juga a l’Estadi de la Ceràmica contra el Vila-real (21 hores) amb la voluntat de continuar amb la bona línia a la Lliga després de guanyar el derbi de la setmana passada. Els de Xavi buscaran la victòria en la quinzena jornada de la competició i miraran de continuar amb les bones sensacions mostrades en els dos partits del terrassenc al capdavant de l’equip.

Els blaugranes tractaran de millorar l’efectivitat en atac després de dos partits molt sòlids en defensa, però sense sort en trobar porteria. L’equip de Xavi no ha rebut cap gol en els dos partits disputats fins ara i buscarà encadenar el tercer partit consecutiu sense encaixar.

El rival

Entrenador: Unai Emery. L’històric entrenador basc, ex de València i Sevilla, entre d’altres, i guanyador de l’Europa League en quatre ocasions, suma la segona temporada com a entrenador de l’equip groguet. Buscarà la victòria contra un Barça al qual només ha vençut un cop en 19 enfrontaments a la Lliga.

Golejador: Arnaut Danjuma. L’extrem de 24 anys està quallant una gran temporada de debut a la Lliga espanyola. El neerlandès suma cinc gols i una assistència a la competició i està sent un dels millors futbolistes del submarí groc.

Classificació: El Vila-real es troba dotzè a la classificació (amb un partit menys, al igual que el Barça) amb un total de 16 punts. L’equip d’Emery suma tres victòries, set empats i tres derrotes.

La convocatòria

Per a aquest partit, Xavi recupera els extrems Abde i Ilias, que no van poder disputar el partit de Champions contra el Benfica.

La convocatòria de 23 futbolistes del tècnic de Terrassa pel seu primer partit a domicili és la següent: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Memphis, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Arnau Tenas, Nico, Gavi, Ez Abde i I. Akhomach

Són baixa per lesió Ansu Fati, Braithwaite, Pedri, Kun AgüeroS. Roberto

Xavi: “Estic content amb l'equip però hem de buscar l'excel·lència”

L'entrenador, que dirigirà el seu primer partit a domicili com a tècnic del Barça, es mostra satisfet amb l'evolució de l'equip, sobretot en defensa, però demana més atreviment en atac. En la roda de premsa prèvia al partit, Xavi ha volgut destacar el gran treball que estan fent en la pressió i disputa de duels, però també ha apuntat el següent: "Futbol, n'hi ha, ho veig a l'entrenament, però hem de saber atacar bé en certs moments. Ens hem d'atrevir més, no només fer el correcte. Al Barça només el correcte no val". El tècnic blaugrana insisteix en la idea de treballar amb la intenció d'arribar al màxim nivell: "Hem d'apuntar a l'excel·lència, hem d'apuntar al 10. Potser ens quedem en un set o un vuit, però si apuntes al set o al vuit et quedes amb un cinc. I això al Barça no funciona".

Xavi destaca la importància del partit en la seva lluita per pujar esglaons a la classificació: "Són molt importants per a nosaltres aquests tres punts. En un camp difícil, contra un rival directe que es barallarà per entrar a Champions. Guanyar seria un punt d'inflexió." El tècnic ha insistit en la importància de guanyar cada partit a partir d'ara: "Hem de guanyar cada partit, l'objectiu és aquest. Ja veurem com estem, com competim, però la idea és anar a guanyar els tres punts. Això està clar."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut