Barça - Espanyol - Un derbi molt especial en el debut de Xavi

Barça - Espanyol - Un derbi molt especial en el debut de Xavi

Els blaugrana buscaran un triomf després de l’aturada pels partits internacionals i en el primer partit del de Terrasa com a tècnic culer

Un derbi sempre és un partit especial. Però encara més si suposa el retorn de Xavi al Camp Nou, en aquesta ocasió com a tècnic blaugrana. El Barça rep la visita de l’Espanyol (21 hores). en el partit corresponent a la jornada 14 de la Lliga. Un duel de màxima exigència a l’Estadi i davant l’afició culer.

Els de Xavi tenen com a objectiu sumar tres punts que els permetin millorar la dinàmica a la Lliga, a més de fer-ho davant l’afició com a al·licient extra. Els blaugrana volen tornar a sumar de tres en tres, un fet que no succeeix al Camp Nou des del Barça-València del 17 d’octubre. També volen allargar el registre de 22 partits sense perdre contra l'Espanyol, amb 17 victòries i cinc empats. 

El rival 

Entrenador: Vicente Moreno. En els seus dos únics enfrontaments previs amb el Barça, el tècnic blanc-i-blau, en aquell cas al Mallorca, va registrar dues derrotes. 

El golejador: Raúl de Tomás, amb set dianes se situa com a tercer màxim realitzador de la Lliga, empatat amb Luis Suárez i Vinicius i per darrere de Benzema (10). El davanter de l'Espanyol és, actualment, un dels davanters en millor forma. Raúl de Tomás ha marcat en els darrers cinc partits de Lliga i pot convertir-se en el primer jugador del conjunt blanc-i-blau en veure porteria en sis enfrontaments seguits en aquest segle XXI.

Classificació: L'Espanyol se situa en onzena posició, amb 17 punts igualat amb el Barça. El balanç fins al moment és de quatre victòries, cinc empats i tres derrotes. 

Tradicional trobada de tècnics

Aquest divendres al Camp Nou s'ha celebrat la tradicional trobada entre els entrenadors del Barça i de l'Espanyol. Xavi i Vicente Moreno, que s'enfrontaran per primera vegada en un derbi, han fet la fotografia amb la samarreta del seu equip. Un acte previ a la primera roda de premsa de Xavi abans del partit.


Curiosament Xavi debutarà a la banqueta del Barça com va fer-ho el 1988 Johan Cruyff. En aquella ocasió el Barça va imposar-se 2-0 al conjunt blanc-i-blau. Els Barça-Espanyol, però, no són quelcom nou per a Xavi, ja que es el futbolista amb més derbis disputats de la història, amb 26 partits. 

3200x2000-Ancelotti-KUN (1)

Xavi: "Me gusta mucho lo que he visto hasta ahora"

En la rueda de prensa previa al partido Xavi ha hablado de sus sensaciones antes del derbi contra el Espanyol y ha comentado que se siente optimismo porque "somos una piña, una familia y de eso se trata". Xavi también ha mostrado optimismo y satisfacción por el equipo, cuyo conjunto tiene ganas de mejorar, que tiene una actitud muy buena y que es capaz de darle la vuelta a la situación.

El técnico azulgrana también se ha referido al Barça-Espanyol de este sábado: “Debemos controlar el tema anímico, porque jugamos un derbi y no podemos fallar. Habrá tensión, nervios, pero confío en mis jugadores. Estoy muy ilusionado por lo que he visto en los entrenamientos, con buena intensidad y muy buen ritmo".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut