Barça - Dinamo de Kíev: S’enganxen a la Champions (1-0)

Barça - Dinamo de Kíev: S’enganxen a la Champions (1-0)

Un gol de Piqué en el primer temps permet sumar els primers tres punts europeus de la temporada

Prova de foc superada. El FC Barcelona ha pogut guanyar el Dinamo de Kíev, en un partit crucial a la Lliga de Campions, i segueix viu en la lluita per ser a la següent ronda. I això que els de Ronald Koeman no ho han tingut fàcil, però el gol de Gerard Piqué ha acabat decidint un enfrontament feixuc, davant d’un rival rocós. 

Encara falta feina per fer, però, perquè ara els blaugrana sumen 3 punts i afronten el següent partit, també contra el Dinamo però a Kíev, amb el mateix objectiu: guanyar. De moment, però, el primer obstacle ja està superat. 

Amb paciència cap al gol 

Des d’un començament, el Barça s’ha trobat al davant un plantejament rival com el que esperava: un equip sòlid defensivament, que no ha facilitat la progressió ofensiva culer. El Dinamo, ben posicionat en defensa, ha fet tirar de paciència els de Ronald Koeman, que han intentat posar en problemes Bushchan a través de la possessió i el domini, del joc per les bandes o de les accions a pilota aturada. 

Així, i des dels extrems, tant Jordi Alba com Dest han tingut protagonisme, i de fet les dues primeres ocasions han estat amb centrada del de l’Hospitalet i rematada amb el cap (min 2) –o intent de rematada en el segon cas (min 6)- de l’estatunidenc. 

També s’ha mostrat actiu Memphis, que ha buscat aconseguir superioritat amb regats o bones centrades. També en serveis de falta, i la més clara ha estat un cop de cap de Luuk de Jong que ha sortit fregant el pal (min 18). De fet, tant Memphis com Luuk de Jong han tornat a destacar i han fet lluir-se Bushchan, amb una centrada del ‘9’ i un bon moviment del ‘17’ dins l’àrea per col·locar-se bé i xutar. El porter del Dinamo, però, amb una enorme intervenció, ha salvat el que ja es cantava com el primer gol de la tarda (min 20).

La insistència, finalment, ha tingut premi i, després d’una clara rematada de Dest que ha tornat a fer intervenir Bushchan (min 35), ha arribat el gol que ha reflectit el que s’ha vist sobre la gespa del Camp Nou. Aquest s’ha creat amb una brillant i mil·limètrica passada d’Alba cap a l’interior de l’àrea que ha aprofitat Piqué, arribant des del darrere dels defenses, per rematar al fons de la porteria i posar el resultat amb el qual s’ha arribat al descans (1-0, min 36). Un gol que ha convertit el català en el defensa més golejador de tota la història de la Champions, igualant els 16 que va fer Roberto Carlos. 

mini_2021-10-20 BARCELONA-DINAMO KIEV 36

No es mou el marcador

Després del pas pels vestidors, el Barça ha buscat el segon per acabar de tancar el partit amb l’entrada de Coutinho i Ansu Fati. I la presència del davanter blaugrana s’ha notat, perquè seva ha estat l’acció que podria haver ampliat distàncies ràpidament, quan ha provat una rematada acrobàtica d’esquenes que ha sortit fregant el pal (min 53).

De fet, també l’ha tingut Coutinho, després de rematar un córner des de l’interior de l’àrea que ha marxat fora per poc (min 71). 

El pas dels minuts, però, ha obligat el Dinamo de Kíev a fer un pas endavant i a buscar l’empat. Això ha fet que el Barça tingués menys pilota i, per tant, menys arribades a l’àrea. Malgrat alguna acció aïllada, però, l’equip ucraïnès no ha posat en problemes Ter Stegen, que ha pogut mantenir la porteria a zero. 

Finalment el marcador no s’ha mogut més i els tres punts s’han quedat a Barcelona. Importants per tal de seguir enganxats a la Lliga de Campions.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut