FC Barcelona - Dinamo de Kíev: La primera final

FC Barcelona - Dinamo de Kíev: La primera final

Després de remuntar i sumar tres punts a la Lliga, els de Koeman busquen el primer triomf a Europa davant el conjunt ucraïnès

Esperonats pel triomf a la Lliga, els culers tenen com a objectiu embutxacar-se el primer triomf a la Lliga de Campions. Davant tindran el Dinamo de Kíev. Els de Mircea Lucescu arriben al Camp Nou (18.45 hores) com a tercers de grups i amb una unitat al seu caseller.

Així doncs, els de Koeman reprenen el camí europeu amb la necessitat d'escalar posicions en la lligueta. L'escalf del públic barcelonista serà clau per aconseguir els tres punts. 

El rival

Entrenador: Mircea Lucescu. El seu historial com a tècnic reflecteix deu partits contra els culers. Set derrotes, dues victòries i un empat és el balanç fins al moment. Uns precedents que el situen com un entrenador propici per als interessos barcelonistes. Perquè és el segon tècnic que ha perdut més vegades contra un mateix rival, en aquest cas el Barça, de qualsevol dels entrenadors de la història de la Champions League. 

El golejador: Cap futbolista sobresurt en la faceta anotadora continental, ja que en els seus dos partits no ha celebrat cap gol. Però en la lliga ucraïnesa destaquen les dianes de Tsyhankov, que acumula un total de vuit. Un extrem dret de 23 anys que ja sap què és marcar al Camp Nou; ho va fer el curs passat en la fase de grups del torneig de les estrelles.   

Com arriba?: Aquest elenc de l'Europa de l'est aterra a Barcelona amb un empat contra el Benfica (0-0) i una derrota davant el Bayern de Munic (5-0). Tercer classificat a la Champions, encapçala la lliga ucraïnesa. On va guanyar el darrer partit contra el Lviv (1-4).  

Uns precedents favorables 

  • Com a local i en Champions, el Barça acumula un percentatge elevat de victòries davant el Dinamo de Kíev. Els blaugranes només han perdut un dels sis partits a l'Estadi; hem de fer la vista enrere, el 1997, per trobar l'única derrota barcelonista davant el conjunt ucraïnès al Camp Nou (0-4).  

Un ull en Ansu Fati 

Ansu Fati ha retornat en forma. Després de reaparèixer com a titular davant el València i fer-ho amb gol, el 10 barcelonista monopolitza una dada en Champions. Precisament, sortint en l'onze inicial, ha participat directament en tres gols en dos partits com a titular de la Lliga de Campions al Camp Nou: un gol i dues assistències. I, curiosament, la participació més recent d'aquests partits va ser contra el Dinamo de Kíev el novembre de 2020. Fati va assistir Gerard Piqué en el gol de la victòria de la campanya passada a l'Estadi.

I és que amb figures inspirades com la d'Ansu Fati, l'empenta del públic i de la darrera victòria a la Lliga, el Barça busca sumar els tres primers punts continentals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut