Benfica - Barça: Visita clau a Lisboa

Benfica - Barça: Visita clau a Lisboa

Els culers viatgen a l'Estadi Da Luz en busca de sumar els primers punts de la temporada a la Champions

Torna la Lliga de Campions i ho fa amb un partidàs. Els culers visiten l'Estadi Da Luz per enfrontar-se aquest dimecres al Benfica (21.00 hores) en el matx corresponent a la segona jornada de la fase de grups de la Champions.

Els homes de Koeman, després de perdre a la primera jornada davant el Bayern, necessiten guanyar per sumar els primers punts a Europa, però davant tindran a un gran equip que està molt en forma.

El rival

El Benfica arriba en un bon moment al duel davant el blaugrana: els portuguesos han guanyat els set partits que han disputat a la Lliga, i són líders amb 21 punts. Pe que fa a la Champions, van empatar (0-0) en la primera jornada davant el Dinamo de Kíev. El conjunt dirigit per Jorge Jesús compta amb l'exbarcelonista Grimaldo, a més de jugadors de renom com Vertonghen, Otamendi, Weigl, Joao Mario o Everton, entre d'altres.

Entrenador: Jorge Jesús
Posició a la Lliga: 1r
Balanç a la Lliga: 7V-0E-0D
Balanç a la Champions: 0V-1E-0D 
Màxim golejador: Núñez i Yaremchuk (4 gols)
Exculers a l'equip: Grimaldo

mini_1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-UCL

Els precedents

Barça i Benfica es veuran les cares aquest dimecres després de vuit temporades. Fins al moment, s'han enfrontat en quatre edicions de la Lliga de Campions. El primer duel va ser el 1961, en la històrica final de la Copa d'Europa que malauradament van guanyar els portuguesos per 2-3. Van haver de passar 30 anys perquè es tornessin a veure les cares, i va ser a la lligueta de grups del curs 1991/92. En aquell cas, un empat a domicili i una victòria a casa van permetre que el Barça liderés el seu grup i accedís a la final de Wembley, on acabarien guanyant, amb gol de Koeman, la primera Copa d'Europa de la història del Club.

Posteriorment, en els quarts de final de l'edició 2005/06, el Benfica va ser el rival d'uns quarts de final saldats amb un nou empat a Portugal i una victòria al Camp Nou per 2 a 0. L'últim precedent existent data de la temporada 2012/13, quan el sorteig els va enquadrar a la lligueta. El Barça va ser líder del seu grup després de vèncer de visitant i firmar un 0-0 a Barcelona. 

 

A més, serà un partit especial per a Ronald Koeman, ja que el tècnic holandès va dirigir el Benfica durant la temporada 2005/06, en què va enfrontar-se als culers als quarts de la Champions comentat recentment. Curiosament, al conjunt portuguès Koeman va tenir sota les seves ordres els exblaugrana Simao Sabrosa i Geovanni Deiberson.

El Barça

El conjunt blaugrana viatja a Lisboa amb les novetats de Pedri i Sergi Roberto, que han rebut l'alta mèdica. En canvi, són baixa per lesió Dembélé, Braithwaite, Agüero i Jordi Alba. 

En total, Koeman ha convocat a 22 jugadors: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, Memphis, Ansu Fati, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, L. De jong, S. Roberto, F. De Jong, O Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico i Gavi.

En roda de premsa, Ronald Araujo ha recalcat: "El Barça aspira a tot i hem de lluitar pel més gran. No podem anar a veure el què passa. Hem d'anar a guanyar i competir amb els més grans". També Ronald Koeman ha explicat que "serà un partit complicat, conec l'ambient i la força dels partits a casa del Benfica", en la roda de premsa prèvia. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut