Robert Moreno torna al Camp Nou

Robert Moreno torna al Camp Nou

El tècnic del Granada va ser el segon entrenador del Barça que dirigia Luis Enrique entre 2014 i 2017

El Barça rep aquest dilluns la visita d’un Granada que aquest estiu ha canviat d’entrenador i ha confiat en un tècnic amb passat blaugrana: Robert Moreno. El nou tècnic nazarí va exercir com a segon entrenador de Luis Enrique al Barça entre les temporades 2014/15 i 2016/17.

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat, el tècnic català va ser una peça important d’una de les eres més exitoses de la història del club blaugrana i va poder aixecar nou títols: dues Lligues, una Champions League, tres Copes del Rei, una Supercopa d’Espanya, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs. Així, Robert Moreno també va ser partícep de la consecució del segon triplet de la història de la entitat, coronant la fita a la final de Berlín.

A bord del FC Barcelona, els números de l’equip amb Moreno de segon entrenador no deixen dubtes, doncs els culers van aconseguir 138 victòries en els 181 partits disputats, empatant-ne 22 i només encaixant 21 derrotes. Per entendre la dimensió d’aquestes estadístiques, el Barça va elevar el percentatge de victòries fins al 76’24%, sumant 2’41 punts per partit, dades altíssimes. A més, aquell Barça va sumar una diferència de gols positiva de 372 gols, anotant-ne 519 i rebent-ne 147.

Posteriorment al seu pas pel Barça, Robert Moreno va iniciar la seva trajectòria com a primer entrenador a la selecció espanyola, de la que prèviament també havia estat el segon de Luis Enrique, i va poder guanyar set partits dels nou que va disputar, empatant-ne dos i sense perdre’n cap.

Després d’aquesta primera experiència com a responsable directe d’una banqueta, va provar sort a l’AS Mónaco, agafant l’equip a mitja temporada i deixant el Principat a final de curs. Després d’un any allunyat de les banquetes, aquest estiu va firmar pel Granada per a les properes dues temporades, i després de quatre jornades suma dos empats i dues derrotes, encara sense haver pogut aconseguir cap victòria.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut