Nico i Gavi, els últims debutants de la Masia

Nico i Gavi, els últims debutants de la Masia

Amb 19 i 17 anys estan cridats a ser el futur del FC Barcelona al mig del camp

Nico González i Pablo Páez Gavira. O, més comú, Nico i Gavi. Dos joves migcampistes que estan cridats a ser les futures estrelles del Camp Nou. Amb molt de futbol i talent, els dos futbolistes blaugrana han estat els últims debutants procedents de la Masia per a Ronald Koeman, que ha vist en ells una capacitat innegable. 

Han disputat tota la pretemporada sota les ordres del tècnic holandès i, en aquest inici de curs, ja han tingut els seus primers minuts. Nico, de 19 anys, va debutar en el primer partit de Lliga, contra la Reial Societat, en una imatge molt simbòlica per als culers. I és que al minut 83 va substituir una altra figura de la Masia i un emblema del mig del camp blaugrana, el capità Sergio Busquets.

mini_FCBarcelona-RealSociedad4-2J01Lliga1aDivisi20212022_pic_2021-08-15barcelona-r.sociedad57

Per la seva part, Gavi va tenir els seus primers minuts contra el Getafe, al Camp Nou, en la jornada 3 de la competició domèstica. L’andalús va substituir Sergi Roberto al minut 73 i, amb 17 anys i 24 dies, es va convertir en el quart jugador més jove de la història del Barça en debutar a la Lliga. 

Així doncs, amb la irrupció d’aquests joves, són cinc els futbolistes procedents de la Masia que han debutat amb Ronald Koeman, després de Konrad, Ilaix i Òscar Mingueza, que ja s’ha recuperat de la lesió que es va fer als Jocs Olímpics i, contra el Getafe, va tornar a tenir minuts. A més, s'ha confirmat que passa a ser part del primer equip i que lluirà el dorsal '22'

En total, però, són 12 els futbolistes menors de 23 anys que han tingut protagonisme amb Ronald Koeman. Es tracta de jugadors importants com Pedri o Dest, de nous fitxatges com Demir o Eric Garcia –que es va formar a la Masia- o dels mateixos Mingueza, Nico i Gavi, a banda d’Ilaix, Royal, Konrad, Trincao o Matheus Fernandes

Masia top 4 foto

Futur amb segell Barça

Tant Nico com Gavi han tingut molta importància en els equips formatius blaugrana. Nico va arribar amb 11 anys procedent del Montañeros. I, des de llavors, la seva progressió ha estat espectacular. Un migcampista marcat pel segell Barça, que va començar a brillar a l’Infantil B. Va debutar amb el Barça B amb 17 anys, en l’últim partit de la temporada 2018/19, però es va convertir en una peça clau el curs 2020/21, amb l’ascens del filial a la Primera RFEF. 

 

Per la seva part, Gavi va arribar la temporada 2015/16 procedent del Betis a l’Aleví A, equip que va guanyar la Lliga i la Copa Catalunya. Des d’aleshores, Gavi ha passat per l’Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A. L'estiu passat va fer el salt directament al Juvenil A i, després de demostrar la seva enorme qualitat, també va debutar amb el Barça B tot i ser juvenil de primer any. Amb només dos partits amb el filial ja va cridar l’atenció de Ronald Koeman, que no ha dubtat en comptar amb ell per a l’inici d’aquest curs.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut