Joan Laporta:

Joan Laporta: "Leo es volia quedar al Barça i nosaltres volíem que es quedés"

El President del FC Barcelona Joan Laporta ha explicat en roda de premsa els motius de la marxa de Messi i ha assegurat que tant el Club com el jugador volien que Leo continués lligat al Barça

Després que ahir es confirmés en un comunicat l'adeu de Leo Messi, el president del FC Barcelona Joan Laporta ha comparegut en roda de premsa per explicar els motius de la marxa de l'argentí i ha assegurat que tant el Club com el jugador volien prolongar la seva relació.

En una de les primeres frases de la compareixença, Joan Laporta ha confirmat que "Leo es volia quedar al Barça i nosaltres volíem que es quedés. Ha fet tot el possible per seguir, la seva voluntat de quedar-se va ser el primer pas per veure si ho podíem encaminar. S'ha d'agrair a totes les persones que han negociat per part del Club i del jugador. Leo s'ho mereix tot, ha demostrat la seva estima pel Club".

Pel que fa a un possible homenatge a la llegenda blaugrana: "L'homenatge a Leo Messi serà el que ell vulgui. Nosaltres li estaríem fent un homenatge cada dia, per tot el que ens ha donat. Sabem la situació sanitària i econòmica en què estem, que fan difícil que això sigui ara al Camp Nou, però hi haurà temps per fer-ho. Espero poder veure l'homenatge que es mereix Messi a Can Barça".

El president blaugrana també ha explicat les dues propostes contractuals que hi ha hagut sobre la taula durant el transcurs de les negociacion: "Hem parlat molt. Primer vam arribar a un acord de dos anys a pagar en cinc anys. Leo hi estava d'acord. La seva voluntat sempre ha estat la de seguir i ha posat facilitats. Pensàvem que podia encaixar en el fair-play, però el criteri de cash aquí no s'accepta. Després vam acordar un contracte de cinc anys i també va ser acceptat, però la Lliga ho va estudiar i no ho va acceptar. Va arribar un moment que des de LaLiga se'ns va insinuar que la proposta de contracte podria servir, però després d'una anàlisi tècnica de la comissió econòmica de LaLiga ens van dir que tampoc no entraria del tot".

Joan Laporta no ha amagat la seva tristesa per la no continuïtat de Messi en el FC Barcelona: "Si em permeteu una valoració personal, estic trist, però hem fet el millor per al Club. M'hauria agradat comparèixer aquí amb el Leo al costat per anunciar que seguia. Era el somni de tots els culers. M'hauria agradat signar l'últim contracte, i Leo ha fet tot el que ha pogut i més perquè això es produís. No hi ha res a retreure".

El president Laporta també ha volgut lloar Messi i no ha escatimat elogis: "Crec que ell i la seva família saben que els desitjo el millor allà on siguin. El Barça és casa seva, ha engrandit el Club com ningú. Leo deixa un llegat excel·lent, ha fet història. Ha estat el jugador amb més èxits acumulats de la història de Club, la referència per a una etapa esplendorosa de la història del Barça. Ha estat la millor, deixa empremta. Ara comença una nova era i hi ha un abans i un després de Leo. Com Samitier, Kubala, Johan. Messi dins d'aquest eix és una referència, ha deixat moltes alegries, una il·lusió col·lectiva amb molts èxits esportius, imatges per a la història. Des del Club tenim un agraïment etern."

Per acabar, ha volgut llançar un missatge esperançador amb la vista posada al futur: "Vaig parlar amb els capitans per telèfon. És una cosa històrica arribar a aquest punt i volia dir-los que tots esperàvem que Leo entrés al vestidor i es comencés a entrenar i he anat a dir personalment als jugadors que això no passarà, que comença una nova etapa, que ells són els protagonistes i que hem de demostrar al món que sabem guanyar sense un talent mundial com Leo. He vist les seves cares, els he demanat que donin un plus. Han d'aconseguir que hi hagi un esperit d'equip molt fort, i ara són els capitans els qui han de liderar això, que integrin els jugadors joves que estan mostrant un nivell extraordinari. Tenen la motivació absoluta i el suport màxim de Club."

I també respecte a la seva conversa amb Ronald Koeman: "He parlat amb Ronald. Ahir i avui. És un home de Club, un gran professional. Té la capacitat d'adaptar-se ràpid a les circumstàncies. M'ha dit que anirà a totes, que òbviament sense un jugador que marca més de 30 gols per temporada no serà fàcil, però està molt motivat. Mostra una vegada més la seva integració al Club. Sap que ell la comandarà".

Repassa aquí la roda de premsa completa de Joan Laporta:

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut