Joan Laporta explica els motius de l’adéu de Leo Messi

Joan Laporta explica els motius de l’adéu de Leo Messi

El President del FC Barcelona ha comparegut en roda de premsa recalcant que “Leo volia quedar-se i que el Club volia que es quedés”

Joan Laporta ha comparegut aquest divendres a l’Auditori 1899 per explicar els motius de l’adéu de Leo Messi. El President del FC Barcelona ha recalcat: “Leo volia quedar-se i que el Club volia que es quedés, però amb les normes de LaLiga no ha estat possible. Per complir amb el fair-play de LaLiga, havíem d’acceptar un acord de LaLiga que hipotecava durant mig segle els drets televisius del Club, i el FC Barcelona està per sobre de tot”.

Abans de donar pas als mitjans, Laporta ha fet una introducció on ha destacat diversos punts claus pels quals no s’ha pogut formalitzar l’acord entre Leo Messi i el FC Barcelona: “Abans que res volia explicar que hem rebut una herència nefasta de la Junta anterior que ha fet que la massa salarial del Club representi un 110% respecte als ingressos. No tenim marge salarial, les normes de LaLiga passen per un fair play financer que marca unes limitacions”.

El President ha explicat: “Quan vam arribar al Club, després de les primeres conclusions de l'auditoria i el tancament de la temporada, els números semblaven millors. Però són molt pitjors de previst. Això ha portat a pèrdues previstes molt més elevades, i el deute previst és molt més elevat. Això fa que amb els contractes esportius vigents tinguin aquesta massa salarial tan per sobre. No hi ha marge salarial. Per complir amb el fair-play de LaLiga, havíem d’acceptar un acord de LaLiga que hipotecava durant mig segle els drets televisius del Club”. I recalca: “El Club que està per sobre de tot. De jugadors, del millor jugador del món, del President i de tots”.

A més, ha afegit: “La inscripció de Leo passava per acceptar aquesta operació de LaLliga que no és interessant per al Barça. Entenem que no hem de fer això d'acceptar una hipoteca dels drets televisius del Barça durant mig segle”. I explica: “Vull que quedi clar que Leo volia quedar-se i que el Club volia que es quedés. Arriba un moment en què en una negociació t'has de plantar, analitzar amb rigor i amb els números. La norma de LaLiga podria ser més flexible, però això no és excusa perquè ja la coneixíem. Leo Messi s’ho mereix tot, ha demostrat la seva estima al Barça i la voluntat per quedar-se a Barcelona. Estic trist, però convençut que hem fet el millor pels interessos del FC Barcelona”.

Laporta també ha explicat: “Ara tindrem un petit marge per trobar solucions. Però ni sense Leo tenim marge salarial. La ràtio és de 4 a 1. Perquè entrin 25 milions de nou salari, han de sortir 100. Ara el percentatge de la massa salarial respecte el pressupost baixa del 110% al 95%”. Pel que fa als nous fitxatges, afegeix: “Els nous jugadors es podran inscriure segons els nostres càlculs. No és el mateix la magnitud del merescut salari d’en Leo que el dels quatre fitxatges, que per això han fet un esforç que és d'agrair. La plantilla no està tancada el mercat acaba el 31 d'agost i poden passar moltes coses”.

Finalment, pel que fa a les pèrdues, Laporta assegura: "Les pèrdues previstes eren de l'ordre de 200 milions, però seran de 487 milions d’euros, que és molt. Sobre l'impacte en patrocinis s'haurà de treballar més i millor per aconseguir més patrocinis, explicar el que és el Barça i que tenim jugadors de gran talent , hi haurà jugadors que vindran i generaran aquesta motivació i il·lusió dels patrocinadors”.

Aquí tens la roda de premsa completa de Joan Laporta:

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut