FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Partit d’altura al Camp Nou

FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Partit d’altura al Camp Nou

Si els de Ronald Koeman guanyen els matalassers aniran a dormir líders per primer cop aquest curs

Primer contra tercer. Dos punts de diferència. Mateix objectiu. La Lliga, en un puny. El FC Barcelona rep aquest dissabte, al Camp Nou, la visita de l’Atlètic de Madrid (16.15 hores), en un partit d’autèntica altura. No només per l’envergadura dels dos conjunts, dels millors d’Europa, sinó també per la situació actual en la classificació. 

I és que els de Simeone són líders amb 76 punts, però a només dos punts del Reial Madrid (segon) i del Barça (tercer). Així doncs, en cas de triomf blaugrana, els de Ronald Koeman aniran a dormir líders de la Lliga per primer cop aquest curs.

El diumenge, el Reial Madrid i el Sevilla, que és quart amb 70 punts i també té opcions d’endur-se el títol de campió, disputaran la segona part d’aquesta història (21 hores).

mini_3200x2000-calendari-4_primers-LALIGA-03_05-CAT

Així doncs, el Barça ha de guanyar-ho tot i esperar que el Reial Madrid es deixi punts en alguna de les quatre jornades per poder proclamar-se campions de Lliga. Quatre finals per als de Koeman que comencen aquest dissabte contra l’Atleti de Luis Suárez, que per primer cop s’enfrontarà contra el seu exequip. 

Els precedents

La realitat, però, és que, ara mateix, dels quatre equips l’únic que depèn d’ell mateix és l’Atlètic de Madrid. I, si volen seguir així, només els hi val la victòria al Camp Nou. Fet que no passa des de la temporada 2005/06, quan es van endur el triomf per 1-3 amb un doblet de Fernando Torres i un gol de Maxi Rodríguez. El gol blaugrana el va fer l’actual membre del cos tècnic Henrik Larsson.

Des de llavors, a la Lliga, el Barça ha guanyat deu partits i n’ha empatat quatre. L’últim, el de la temporada passada, amb un 2-2 després de tres penals i un gol en pròpia porteria.

 

I una altra dada per a l’optimisme: els gols de Leo Messi contra l’Atlètic de Madrid. Els matalassers són la seva segona víctima preferida, per sota del Sevilla, amb 32 gols en totes les competicions en 42 enfrontaments. 

 

El rival

L’equip de Simeone arribarà al Camp Nou amb la pressió de la victòria. Ha comandat la Lliga des del seu inici, després de sumar 50 punts en 19 jornades, i, a finals de febrer, va arribar a tenir deu punts de marge respecte el Reial Madrid i el Barça. Però els bons números de blancs i blaugranes, coincidint amb una ratxa negativa de l’Atlètic de Madrid, ha tornat l’emoció en aquest tram final de campionat. 

Els matalassers viatgen amb una llista plena d’estrelles mundials. Caldrà tenir especial atenció en l’exblaugrana Luis Suárez, que ha anotat 19 gols, o en Marcos Llorente, amb 12 gols i 10 assistències. 

La convocatòria del Barça

Per aquest duel tan important, Ronald Koeman ha decidit convocar 23 futbolistes. Es tracta de Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Umtiti, Junior, Ilaix Moriba, O. Mingueza i Arnau Tenas.

Es perden el partit per lesió Coutinho i Ansu Fati, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica.

Un partit on “la fortalesa mental també serà important”, tal com va comentar Ronald Koeman en la prèvia. A més a més, el tècnic culer va ressaltar que  “el nostre joc amb pilota haurà de ser molt bo” i “haurem de ser agressius quan no la tinguem”.

 

El Camp Nou, doncs, ja es prepara per un dels capítols més interessants d’aquesta Lliga 2020/21. L’espectacle està servit. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut