Sis Barça-Atlètic que també van ser decisius a la Lliga

Sis Barça-Atlètic que també van ser decisius a la Lliga

El d'aquest dissabte no serà el primer duel entre culers i matalassers que sigui clau a la Lliga. Rescatem sis dels més memorables

Barça i Atlètic s'enfronten aquest dissabte en un partit que podria decidir el títol. No és el primer cop que això passa, ja que al llarg de la història tots dos equips s'han trobat en més ocasions en duels dramàtics amb la Lliga en joc. 

Hem fet una tria de sis d'aquests compromisos decisius històrics, en moments en què la Lliga encara no tenia un amo definit, com és el cas actual. 

18 d'abril del 1971: Atlètic 1-1 Barça

Abans de l'última jornada hi havia fins a tres equips que podien ser campions: 

  1. València 43
  2. FC Barcelona 42
  3. Atlètic de Madrid 41

Amb dos punts per victòria, el València tenia guanyat l'average amb el Barça, o sigui que un empat els proclamava campions. El València visitava el camp de l'Espanyol, que potser no eren els més interessats en afavorir el seu rival ciutadà. Alhora, Barça i Atlètic s'enfrontaven en un partit que, en cas de guanyar-lo, els podia convertir també en campions, ja que l'Atlètic sí tenia l'average directe guanyat amb el València. 

Barça i Atlètic empataven 1-1 quan va arribar la notícia que l'Espanyol guanyava per 1-0 al València. En aquell moment, un gol de culers o matalassers els proclamava campions... però cap dels dos equips va marcar i el títol de Lliga va viatjar a València en un dels finals de Lliga més dramàtics que es recorden.

 

28 d'abril del 1973: Barça 0-0 Atlètic

Amb quatre jornades per disputar-se, la classificació era aquesta:

  1. Atlètic de Madrid 42
  2. Espanyol 41
  3. FC Barcelona 40
  4. Reial Madrid 39

Barça i Atlètic s'enfrontaven en una situació similar a l'actual, amb els matalassers liderant la taula classificatòria i el Barça en tercera posició, dos punts per sota. També l'Espanyol optava al títol per primer cop a la seva història. Tot i ser superior, el Barça no va poder passar del 0-0 contra l'Atlètic, que acabaria guanyant el títol per davant d'un Barça que acabaria segon.

30 de març del 1991: Barça 1-1 Atlètic

Amb 10 partits per davant, la Lliga era cosa de dos:

  1. FC Barcelona 44
  2. Atlètic de Madrid 40

Una victòria del Barça el posava sis punts per davant del seu principal perseguidor, però la diana inicial de Julio Salinas no va servir per guanyar el duel contra l'Atlètic. Tot i el 1-1 final, el conjunt de Johan Cruyff acabaria guanyant la primera de les seves quatre Lligues consecutives.

 

17 de maig del 2014: Barça 1-1 Atlètic

Fa set anys, la Lliga es tornava a decidir en l'última jornada:

  1. Atlètic de Madrid 89
  2. FC Barcelona 86

El conjunt del Tata Martino necessitava guanyar l'Atlètic al Camp Nou en l'últim partit de Lliga, ja que l'average era favorable al Barça en cas d'empat a punts. Malauradament, el gol inicial d'Alexis Sánchez va ser neutralitzat per Godín a l'inici de la segona meitat. El títol seria matalasser.

 

4 de març del 2018: Barça 1-0 Atlètic

Encara quedaven 12 jornades per disputar-se, però Barça i Atlètic figuraven com a únics candidats al títol: 

  1. FC Barcelona 66
  2. Atlètic de Madrid 61

L'Atlètic de Madrid d'Antoine Griezmann volia enganxar-se a la Lliga guanyant al Camp Nou. Un gran gol de falta de Leo Messi, però, augmentaria la diferència fins als 8 punts. El Barça acabaria guanyant el títol amb 14 punts d'avantatge en una Lliga amb un únic partit perdut: el 5-4 al camp del Llevant en la penúltima jornada.

 

6 d'abril del 2019: Barça 2-0 Atlètic

Un any més tard, una situació similar, ara amb només vuit partits per jugar-se:

  1. FC Barcelona 70
  2. Atlètic de Madrid 62

Era l'última opció de l'Atlètic d'enganxar-se a la Lliga, però una vermella a Diego Costa en el minut 28 va acabar amb bona part de les seves opcions de victòria. Amb tot, s'havia arribat al minut 85 amb 0-0 al marcador. Va ser llavors quan dos gols de Luis Suárez i Leo Messi van sentenciar la Lliga, amb el Barça 11 punts per sobre després d'aquell partit. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut