Messi, 50 gols de falta amb el FC Barcelona

Messi, 50 gols de falta amb el FC Barcelona

El crac argentí assoleix aquesta xifra màgica i rodona després d’haver transformat un magistral llançament directe a Mestalla

Al minut 67 del València - FC Barcelona, Leo Messi va plantar la pilota a 23 metres de la porteria de Cillessen. Passes enrere i mirada fixa en la pilota i en els tres pals valencianistes. Respiració profunda, carrera curta i la resta és història. Una vegada més, l'argentí va assentar, de nou, les bases de l'art de transformar faltes

 

Tot va començar el 4 de novembre del 2008. En un partit de Lliga al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid, el de Rosario va començar a construir la seva imatge letal en els llançaments directes. Des d’aquell dia, n’ha transformat 50 amb el FC Barcelona

❗ Fent clic sobre cada boleta, veuràs contra qui, on i quan ha marcat cadascun dels 50 gols

 

La distribució dels gols

El nombre més gran de gols de falta els ha marcat a la Lliga, amb un total de 39. La resta es reparteixen de la manera següent: 5 a la Champions, 3 a la Copa, 2 a la Supercopa d’Europa i 1 a la Supercopa d’Espanya. 

Les seves víctimes preferides

L’Espanyol i l'Athletic Club ocupen la primera posició, amb 6 gols de falta del 10. Els segueix el Sevilla, amb 5, així com l’Atlètic de Madrid i Celta de Vigo, amb 3. El Deportivo, el Reial Madrid, l’Almeria, el Betis, el Vila-real, l’Alabès i el Granada han vist com Messi els hi ha marcat dues vegades de falta. 

A Mestalla, el capità barcelonista, que no es cansa d'assolir estadístiques estratosfèriques, va afegir un nou rival a la seva llista. 

Ningú marca més de falta en les 5 grans Lligues Europees

Ni en la Lliga, ni en la Premier League, ni en la Bundesliga, ni en la Serie A i ni en la Ligue 1 trobem un nom que iguali els registres de l'astre argentí. Si comptabilitzem des de la temporada 2011/12 fins a l'actualitat, i només en les competicions domèstiques, el futbolista blaugrana acumula 36 dianes de falta. El persegueixen, però a molta distància, les 16 de Miralem Pjanić i les 14 de Cristiano Ronaldo.

Mirant totes les competicions, en els darrers cinc cursos tampoc cap futbolista de les 5 grans Lligues Europees pot fer ombra als gols de falta de Leo Messi. El millor futbolista del món té la posició d'or amb 27 gols de lliure directe. James Ward-Prowse i Neymar ocupen la plata, amb deu, i Dybala i Di María, el bronze, amb nou. 

Sens dubte que Leo Messi eclipsa les estadístiques de gols de falta directa. Una figura que infon pànic a la barrera i al porter rivals quan planta la pilota a la gespa per llançar un lliure directe. Domina l'art de la falta i ho ha tornat a demostrar arribant a la xifra rodona de 50. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut