Reial Madrid - FC Barcelona: El Clàssic es queda a Valdebebas (2-1)

Tot i el gol de Mingueza, les dianes de Benzema i Kroos en el primer temps han resultat definitives, en un partit passat per aigua

Derrota del Barça a l’Alfredo de Stéfano (2-1), en la jornada 30 de la Lliga, en un partit difícil de jugar, amb diversos contratemps. Els primers, els dos gols en contra abans del descans. Després, les dures condicions climatològiques de pluja i vent de la represa. Tot i que Mingueza, a la segona part, ha reduït les diferències en un marcador que Benzema i Kroos havien mogut, el Barça, que ho ha intentat fins al final, ha acabat caient a Valdebebas en el Clàssic.

Efectivitat blanca

El Reial Madrid ha colpejat molt d’hora, abans del primer quart d’hora de joc, i ha obligat als de Koeman a anar a remolc. I això que ha començat bé, posant a prova els reflexos de Courtois, però l’efectivitat blanca en l’altra àrea ha estat un contratemps per als blaugrana: centrada de Lucas Vázquez a l’interior de l’àrea que Benzema, amb una rematada de taló des del primer pal, ha transformat en l’1-0 (min 13).

Però, tot i aquesta acció, el Barça ha continuat buscant el gol davant un Madrid concentrat defensivament. Un pla de Zidane que ha sortit bé, encara més quan en una falta a la frontal sobre Vinicius, després que iniciés un contracop, s’han ampliat les distàncies mitjançant Kroos (2-0, min 27).

Resultat que ha marcat el descans, malgrat que Ter Stegen ha salvat el tercer després d’una nova contra blanca, en un xut de Lucas Vázquez (min 34), i Messi ha estat a punt de fer un gol olímpic (min 47).

Mingueza redueix diferències

A la represa, i ja amb l’entrada de Griezmann, el Barça ha posat una marxa més i ho ha seguit intentant, tot i les condicions climatològiques adverses, amb molta pluja i vent. Els de Koeman, però, han trobat el premi a la insistència i, en una centrada de Jordi Alba que Griezmann ha deixat passar, Mingueza ha reduït diferències (2-1, min 59), el dia del seu primer Clàssic (i com a titular).

Un gol que ha estat la gasolina definitiva que necessitava el Barça, que ha passat pràcticament a monopolitzar l’atac. Els de Zidane, però, han seguit portant perill en les recuperacions i en les jugades per velocitat, així com en les accions a pilota aturada.

A mesura que han anat passant els minuts ha costat més jugar sobre una gespa molt molla. Però els blaugrana ho han continuat intentant fins al final, per totes bandes: xuts llunyans, faltes, centrades a l’interior de l’àrea de Jordi Alba i Sergi Roberto, recuperacions i fins i tot una pilota al travesser d’Ilaix Moriba en l’última jugada d’un partit passat per aigua. Davant d'això, el Madrid ha aguantat bé i el resultat no s’ha mogut per fer que el Clàssic es quedi a Valdebebas.