PRÈVIA | Reial Madrid - Barça: Un Clàssic d'alçada

PRÈVIA | Reial Madrid - Barça: Un Clàssic d'alçada

Els culers visiten Valdebebas en un partit que pot ser transcendental per al campionat de Lliga, on ara mateix són segons a un punt de l'Atlètic de Madrid

El partit que atura el món. Reial Madrid i FC Barcelona protagonitzaran aquest dissabte el primer Clàssic del 2021, en un duel seguit arreu del planeta. Els culers visiten per primer cop Valdebebas (dissabte 10 d'abril, 21 hores) en el matx corresponent a la 30a jornada de la Lliga. Un partit que pot ser decisiu per al campionat, ja que s'enfronten cara a cara el segon (Barça) contra el tercer (Reial Madrid), en busca de caçar al líder, l'Atlètic de Madrid.

El rival

El conjunt blanc arriba en un bon moment de forma, amb cinc victòries consecutives comptant totes les competicions i sense perdre en partit oficial des del gener contra el Llevant. Tot i així, els blancs es troben dos punts per sota de la classificació respecte als culers (65 a 63) i intentaran retallar distàncies amb el líder, l'Atlètic de Madrid amb 66 punts.

L'equip de Zidane no podrà comptar amb les baixes de Sergio Ramos, Varane, Carvajal i Hazard. Tot i així, els madridistes compten amb jugadors de gran talent com Modric, Benzema, Kroos, Casemiro, Courtois o Mendy, entre d'altres. 

Entrenador: Zinedine Zidane
Classificació a la Lliga: 3r (63p)
Balanç a la Lliga: 19V-6E-4D
Màxim golejador a la Lliga: Benzema (18 gols)

Els precedents

En el darrer Clàssic, i l'únic disputat aquesta temporada, els culers van caure al Camp Nou per 1-3. Pel que fa a la darrera visita al territori blanc, també derrota blaugrana per 2-0 al curs passat. Tot i així, els blaugrana visitaran per primer cop l'Alfredo Di Stefano de Valdebebas, el qual serà el 18è escenari diferent en què s'enfrontin el Reial Madrid i el FC Barcelona. A més, els culers podrien igualar el comptador global de victòries als Clàssics, que ara mateix està en 97-96. 

Les dades que cal saber...

- Cap jugador ha marcat més gols en tota la història dels Clàssics que Leo Messi. L’astre argentí suma un total de 26 dianes contra el Reial Madrid, superant clarament als següents classificats: Di Stefano i Cristiano Ronaldo, amb 18 gols cadascun. Les 26 dianes de Messi es reparteixen de la següent manera: 18 a la Lliga, dos a la Champions i sis a la Supercopa d’Espanya.

- Ambdós equips han aconseguit deixar la porteria a zero en 12 de les 29 jornades disputades durant el campionat de Lliga. Pel que fa a gols encaixats, el Barça ha rebut 24 i el Madrid 23. Xifres pràcticament idèntiques.

- Sergio Ramos i Leo Messi, els capitans actuals de tots dos equips són els jugadors que més Clàssics han jugat en tota la història: el madridista ha disputat 45, mentre que l’argentí en suma 44. Així doncs, el '10' culer podria igualar al central blanc aquest dissabte.

- Aquest dissabte es compliran exactament 11 anys de la darrera vegada que Laporta va viure un Clàssic com a president del FC Barcelona. Precisament, el seu darrer va ser el 10 d'abril del 2010, quan els culers van guanyar els blancs al Santiago Bernabéu per 0-2. Pedro i Messi van ser els golejadors d'aquella nit. 

El Barça

El conjunt blaugrana arriba en un grandíssim moment, i si guanya dissabte, aconseguiria sumar 10 victòries consecutives com a visitant a la Lliga, un fet que només s'ha aconseguit dues vegades en tota la història del Club. A més, els homes de Koeman es troben en una gran dinàmica i encara no han perdut cap partit de Lliga en aquest 2021, i depenen, per primer cop en molts mesos, d'ells mateixos per ser campions.

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha recuperat als lesionats Gerard Piqué i Sergi Roberto, en una convocatòria de 23 futbolistes que és la següent: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Ilaix Moriba, O. Mingueza i Arnau Tenas.

1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-CLASICO

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut