Barça - Valladolid: Dembélé dóna tres punts d'or (1-0)

Els culers, amb un gol al minut 90, sumen un triomf importantíssim per situar-se a només un punt del líder

Victòria in extremis per igualar encara més la Lliga. Els culers han superat al Valladolid per la mínima (1-0) gràcies a un gol de Dembélé al darrer minut. Els blaugrana han topat contra el mur visitant, però el francès, caçant una pilota dins l'àrea al 90, ha donat tres punts d'or als de Koeman, que es situen a només un punt del líder, l'Atlètic de Madrid.

Primera part sense gols

El primer temps ha estat força igualat, amb el Barça dominant la possessió però amb el Valladolid creant perill al contraatac. Un bon cop de cap de Kodro s'ha estavellat al travesser, i Messi (que ha rebut un especial homenatge abans del partit per convertir-se en el jugador de la història culer amb més partits) ha replicat amb un bon llançament de falta que ha sortit fora per ben poc. Els visitants ho han seguit intentant amb dos llançaments alts de Roque Mesa, però l'ocasió més clara ha estat per Pedri just abans del descans: canonada des de la frontal que frega Masip i la pilota es topa amb el pal per acabar la primera part amb el 0-0.

Ja a la segona part, les arribades culers han seguit apareixent, però Olaza, amb un xut ajustat amb l'esquerra, a punt ha estat de marcar per al Valladolid. Dembélé i Griezmann, després d'una gran passada a l'espai de Messi, han disposat d'una gran doble ocasió, però Masip ha salvat de manera providencial.

Dembélé al rescat

Koeman ha mogut fitxa donant entrada a Araujo, Trincao, Braithwaite i Ilaix, però les ocasions culers continuaven topant amb Masip. Un xut de Messi des de la frontal ha marxat fregant el pal, i a falta de poc més de 10 minuts, el Valladolid s'ha quedat amb un jugador menys per l'expulsió d'Óscar Plano per una dura entrada a Dembélé. El mateix francès, però, acabaria sent l'heroi al darrer sospir: centrada de De Jong des de la dreta, remat d'Araujo i el rebot el caça Dembélé per marcar un gol d'or (1-0, minut 90). Finalment, victòria in extremis del Barça que suma tres punts més i es situa a només un del líder, l'Atlètic de Madrid.