Reial Societat – FC Barcelona: Aquest Barça enamora (1-6)

Els gols de Griezmann, Dest (2), Messi (2) i Dembélé rubriquen una brillant victòria culer al Reale Arena

El Barça vol aquesta Lliga. El conjunt de Ronald Koeman ha rubricat un dels millors partits de la temporada i ha guanyat per 1-6 al Reale Arena de Sant Sebastià. Els gols de Griezmann, Dest (2), Messi (2) i Dembélé han atorgat un triomf que manté el Barça molt i molt viu en la lluita pel títol, que aquest cap de setmana no ha variat un pèl amb les victòries dels tres primers classificats.

El duel al País Basc presentava una exigència enorme. Primer, per l’entitat del rival, el cinquè classificat a la Lliga. I segon, per les victòries prèvies del Reial Madrid i l’Atlètic, que deixaven el Barça en tercera posició i a 7 punts del líder. La pressió era màxima, però l'equip ha tornat a Barcelona amb la novena victòria consecutiva a domicili.

Griezmann i Dest encarrilen la victòria

Ben aviat s’ha vist que el Barça gaudiria de la pilota contra un equip que també acostuma a tenir-la. Amb més d’un 70% de possessió, el conjunt de Ronald Koeman ha obligat la Reial Societat a tancar-se a camp propi. Tot i un primer ensurt d’Isak ben resolt per Ter Stegen, ha arribat el primer dels blaugrana. L’autor del gol: Antoine Griezmann, que tot i estar d’aniversari no l’ha celebrat per respecte al seu exequip.

Minuts després, mateixa seqüència. Ter Stegen ha tret una mà miraculosa a Isak i, segons més tard, Sergiño Dest ha signat el 0-2 després d’una gran assistència de Messi. S’arribava a la mitja part amb un Barça superior en joc i futbol, però sobretot a les àrees.

0-4 al minut 60

Sense espai per especulacions, el Barça ha sortit de vestidors amb ganes de més. Dest ha signat el primer doblet d’un jugador estatunidenc a la història de la Lliga després d’una gran jugada de Jordi Alba –també d’aniversari, com Griezmann i Koeman- i Leo Messi s’ha apuntat a la festa aprofitant una passada extraordinària des del migcamp de Sergio Busquets. 0-4 al minut 60.

Messi: 700 gols amb el Barça

Fluïa el joc del Barça, que cada cop que arribava olorava el gol. De fet, Dembélé ha celebrat el cinquè... però el VAR l’ha anul·lat per qüestió de mil·límetres. No ha importat: minuts més tard el francès, que tornarà a la seva selecció després d’un any absent, s’ha inventat un altre gol de bandera en una jugada individual.

La Reial Societat ha reaccionat amb un bon gol de Barrenetxea, que ha hagut d’enviar-la a la mateixa escaire perquè Ter Stegen no hi pogués fer res.

Però encara hi havia temps per més. Leo Messi, que es convertia en el jugador amb més partits de la història del Barça (768 partits), ha enviat al fons de la xarxa una brutal jugada col·lectiva novament rematada entre Alba... i Messi. Era el doblet de Messi, que signava també el seu gol número 700 amb el Barça, sumant gols oficials (663) i amistosos (37).