PRÈVIA | Reial Societat - FC Barcelona: Prova de nivell per mantenir la ratxa d'imbatibilitat

PRÈVIA | Reial Societat - FC Barcelona: Prova de nivell per mantenir la ratxa d'imbatibilitat

En un estadi sempre complicat, els de Koeman volen allargar els 17 partits seguits sense perdre en Lliga

Solament val guanyar per seguir posant pressió al líder, i per continuar imbatuts una jornada més. El FC Barcelona visita el Reale Arena (21 hores) per afrontar un sempre complicat compromís lliguer davant l'elenc txuri-urdin. 

Reial Societat i Barça sempre ofereixen un duel atractiu. Bascos i catalans es batran en la jornada 28 de Lliga per endur-se tres punts cabdals. Si els blanc-i-blaus volen seguir afermats en posicions europees, els blaugranes, que per aquest partit vestiran de negre, tenen entre cella i cella seguir assetjant la primera plaça. 

El rival

Entrenador: Imanol Alguacil. El seu historial contra el Barça és negatiu. De les 6 vegades que s'ha oposat contra els culers, mai s'ha endut la victòria: quatre derrotes i dos empats. 

A més, curiosament, les banquetes rememoraran un duel entre Alguacil i Koeman. Perquè als anys 90, es van enfrontar com a futbolistes de la Reial Societat i del FC Barcelona, respectivament. En aquells sis precedents que van escriure, l'holandès va firmar dues dianes. 

Els golejadors: Alexander Isak, amb dotze dianes, i Oyarzabal, amb deu, són el principal perill ofensiu. Portu els escuda, amb set dianes. 

Classificació: La Real ocupa la 5a posició amb 45 punts. Destacar que va perdre en la darrera jornada davant el Granada després d'encadenar set partits seguits sense conèixer la derrota: quatre victòries i tres empats. 

Els precedents, de color blaugrana

  • En competició regular, la Reial Societat no ha guanyat cap dels seus últims nou partits davant el Barça: set derrotes i dos empats. El darrer precedent positiu davant el conjunt de Sant Sebastià va ser en la primera volta lliguera: 2-1 a favor dels blaugranes
  • A més d'aquest últim precedent en Lliga, els de Koeman van vèncer, als penals, els d'Imanol a la semifinal de la Supercopa 2020/21. 

Objectiu: allargar la ratxa d'imbatibilitat 

El passat 13 de desembre, el Barça va arrencar un camí lliguer sense l'obstacle de la derrota. 17 partits sense perdre al torneig domèstic que esdevenen la millor ratxa de les cinc grans lligues europees. Així doncs, aquest diumenge els de Koeman tenen una prova de foc per seguir una jornada més imbatuts. 

Aquesta vegada, hauran d'allunyar-se de la derrota com a visitants. Una condició propicia aquest curs. Perquè els barcelonistes acumulen vuit partits consecutius guanyant a domicili. I, contra el conjunt txuri-urdin, buscaran igualar la tercera millor de triomfs a domicili, assolida el 2009. Tot amb focus sobre la figura de Leo Messi, l’home rècord de la història del FC Barcelona i abans de l'aturada per seleccions d'aquest mes de març.

La convocatòria culer

Per aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els següents 22 futbolistes: Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Ilaix Moriba, O. Mingueza i Arnau Tenas.

Es perden el partit per lesió Piqué, Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut