Barça - Osca: Bon triomf per ajustar la Lliga (4-1)

Un doblet de Messi i els gol de Griezmann i Mingueza donen tres punts als de Koeman per situar-se a només quatre del líder

Gran victòria blaugrana per seguir sumant a la Lliga. Els culers han superat amb autoritat a l'Osca (4-1) i retallen dos punts al líder, l'Atlètic de Madrid, per situar-se a només quatre i posar encara més emoció a la Lliga. Els gols de Messi (2), en el dia que iguala a Xavi com el jugador a més partits de la història del Club, Griezmann i Mingueza han donat el triomf als de Koeman, que sumen ja 17 jornades seguides sense perdre.

De golàs en golàs

El matx ha iniciat amb el Barça dominant les primeres possessions, amb ocasions per Messi i Dest a la porteria visitant. I l'argentí no ha trigat en obrir la llauna: canonada espectacular des de la frontal que entra per tota l'escaire després de tocar al travesser (1-0, minut 13). Golàs espectacular, el 20è a la Lliga aquesta temporada, i ja són 13 les temporades seguides en les que ha marcat com a mínim 20 gols al campionat lliguer.

L'Osca ha intentat reaccionar amb una bona canonada de Maffeo que ha aturat a la perfecció Ter Stegen, i tot seguit Jordi Alba ha estat a punt d'anotar el segon, però la pilota s'ha estavellat al travesser. Ha estat Griezmann qui, també amb una canonada espectacular des de la frontal, ha marcat un autèntic golàs per la mateixa escaire que Messi (2-0, minut 35). De Jong ha tingut el tercer amb una rematada al travesser, però en darrera acció de la primera part, penal dubtós sobre Rafa Mir que ell mateix s'encarrega d'anotar per retallar distàncies (2-1, minut 45+4).

Mingueza s'estrena com a golejador

Ja a la segona meitat, el Barça ha seguit buscant el gol i l'ha trobat amb un nou golejador: Mingueza, amb una gran rematada de cap després d'una bona centrada de Messi, ha marcat el seu primer gol amb el primer equip (3-1, minut 53). L'Osca ha pogut retallar distàncies amb una ocasió clamorosa de Rafa Mir, que ha enviat la pilota per damunt del travesser a porteria buida.

També, una de les notícies positives del partit ha estat el retorn d'Araujo, que ha entrat a la segona meitat un cop ja recuperat de la lesió. Tot i l'intent de reacció de l'Osca, el Barça ha seguit buscant el gol i finalment Messi, al darrer minut, ha tornat a veure porteria amb un golàs, de nou, des de fora de l'àrea (4-1, minut 90). Finalment, victòria contundent del Barça per seguir sumant i situar-se a només quatre punts del líder i enganxar-se encara més a la Lliga.