De l'1 al 10: Les dades de la gran remuntada

Repassem les millors estadístiques que ens deixa la gran victòria del Barça a les semifinals de Copa contra el Sevilla

Quina victòria! El Barça va remuntar de manera èpica al Sevilla (3-0) a la tornada de les semifinals de Copa i disputarà la gran final del proper 17 d'abril. A continuació repassem les millors dades, de l'1 al 10, que ens deixa el fantàstic triomf barcelonista:

1. Gol de Piqué

El central blaugrana ha disputat un partit a la Copa aquesta temporada i ha anotat un gol, que va ser clau per forçar la pròrroga. En total, Piqué acumula 49 dianes com a blaugrana, 21 d’ells de cap. La part negativa és que el central té un esquinç al lligament lateral intern del genoll dret i és baixa.

2. Els possibles rivals

Athletic Club i Llevant jugaran aquest dijous a la nit al Ciutat de València en busca d’un lloc a la gran final de Copa. El Barça espera rival, i tant bascos com valencians es veuran les cares després de l’empat a un de l’anada a San Mamés.

3. Partits seguits sense encaixar

Per tercer duel seguit, el Barça va deixar la seva porteria a zero (Elx, Sevilla i de nou Sevilla). És el segon cop que ho aconsegueix durant aquesta temporada.

4. Gols de Dembélé contra el Sevilla

El francès ha marcat dos gols en quatre dies davant el conjunt andalús i ja són 4 en total. Així doncs, el Sevilla es manté com la seva víctima preferida.

5. Pròrrogues aquesta temporada

Amb la pròrroga contra el Sevilla, ja són cinc les que ha disputat aquest curs l’equip de Ronald Koeman. Els culers van disputar dues pròrrogues a la Supercopa d’Espanya contra la Real Societat (amb tanda de penals inclosa) i Athletic Club, i tres a la Copa: Cornellà, Granada i Sevilla.

6. Setmanes que queden per a la final

Queden només sis setmanes perquè es disputi la gran final de Copa. Amb el triomf, els culers van certificar l’accés a la final que tindrà lloc el proper 17 d’abril a La Cartuja de Sevilla. A més, els blaugrana han certificat la seva presència a la Supercopa d’Espanya del proper curs al ser finalistes de Copa.

7. Els penals aturats per Ter Stegen

El porter alemany va tornar a ser decisiu sota pals, aquest cop aturant un penal a Lucas Ocampos que hauria suposat l’1-1. Amb aquest, ja són 7 de 27 (26%) els penals aturats per Ter Stegen com a blaugrana, sense comptar les tandes de penal.

_GPF8969-min

8. Gols després del 90 a la Copa

El Barça acumula una Copa èpica amb una gran quantitat de gols in extremis. En total, els culers han marcat vuit gols (d’un total de 12) a partir del minut 90 en aquesta Copa: 92', 120', 92', 100', 108', 113', 94' i 95’. A més, els altres quatre gols han estat als minuts 69', 80', 88' i 12'.

9. Assistències de Griezmann el 2021

El francès suma 11 assistències aquesta temporada, i nou d’elles, han estat el 2021. En aquest any, cap jugador de la Lliga ha aconseguit més assistències en totes les competicions.

10. Finals de Copa en 13 anys

El Barça s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei per 10a vegada al segle XXI, totes elles en els darrers 13 anys. A més, és just el doble de cops que el segon que més ho ha fet en aquest període (el Reial Madrid, amb cinc finals). El Barça és l'equip més llorejat (30 títols) i el que més finals ha jugat en aquesta competició (42).