Sevilla - FC Barcelona: Primer, obrir distància en Lliga; després, la Copa

Sevilla - FC Barcelona: Primer, obrir distància en Lliga; després, la Copa

Els blaugranes visiten el Sánchez Pizjuán amb dos punts de marge sobre el conjunt de Nervión, rival també en la tornada de les semifinals del torneig del KO

Sevilla i Barça es tornen a trobar. 17 dies després del duel coper, l'Estadi Ramón Sánchez Pizjuán oferirà un nou duel entre andalusos i catalans. Aquesta vegada corresponent a la jornada 25 de la Lliga (16.15 hores). I amb la tercera plaça de la classificació en joc. 

Un enfrontament que precedirà la tornada de les semifinals de Copa del Rei. Però aquest és un altre capítol dels Barça-Sevilla que es relatarà més endavant (dimecres 3 de març, 21 hores). 

Blanc-i-vermells i blaugranes es van intercanviant la tercera posició de la taula lliguera. De moment, en poder barcelonista per dos punts més i un partit més. Serà la tercera vegada que ambdós conjunts s'oposin. El primer precedent el van dibuixar el passat 4 d'octubre al Camp Nou en partit de Lliga (1-1) i el segon el 10 de febrer en l'anada de les semifinals de la Copa del Rey al Sánchez Pizjuán (2-0)

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L'exporter blaugrana durant tres cursos, 1994/95 - 1996/97, tot just ha firmat cinc precedents contra el Barça sent el tècnic rival. Només en l'esmentada anada de semifinals del torneig del KO s'ha apoderat del triomf; la resta són dues derrotes amb el Madrid i dos empats ocupant la banqueta de Nervión. 

Altre cop dos excompanys pugnaran per la victòria des de la banqueta. Lopetegui i Koeman van compartir el vestuari barcelonista a la temporada 1994/95. A més, el darrer gol de l'holandès com a futbolista culer va ser de penal, al Ramón Sánchez Pizjuán i batent Lopetegui.

Els golejadors: Youssef En-Nesyri, amb 13 gols, és l'home més anotador del conjunt Hispalense

Classificació: El conjunt sevillista ocupa la quarta posició de la Lliga, a dos punts del Barça, però amb un partit menys. Encadena sis matxs lliguers guanyant, i només encaixant un gol en contra. 

Cal afegir una nova victòria blaugrana als precedents

  • Al llarg de la història el conjunt de Nervión registra un 23% de triomfs davant el Barça, que anota un 57% de victòries davant el Sevilla. És cert, però, que aquest curs els culers no han estat capaços de guanyar els sevillistes en cap dels dos precedents anteriors: empat i derrota. 
  • Com a local i en Lliga, el Sevilla no venç el Barça des de l'octubre de 2015 (2-1). Des de llavors, els barcelonistes encadenen cinc empats i set triomfs. 

Messi, Pitxitxi, davant d'una de les seves víctimes preferides

Un doblet davant l'Elx (3-0) el va situar en la primera posició, en solitari, de màxims realitzadors de la Lliga. Unes 18 dianes que buscarà engrandir davant una de les seves víctimes predilectes. Perquè el 10 ha marcat 29 gols en Lliga davant els de Nervión, més que davant qualsevol altre rival.

La convocatòria de Koeman

Per aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Ilaix y O. Mingueza. Es perden el partit per lesió Pjanić, Coutinho, S. Roberto i Ansu Fati.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut