10 coses que cal saber del  FC Barcelona - París-Saint Germain

10 coses que cal saber del FC Barcelona - París-Saint Germain

D'aquí a una setmana, els culers s’enfronten a 'Les Parisiens' en els vuitens de final de la Champions i repassem algunes curiositats dels dos equips

D'aquí a una setmana, la Champions League entra a escena. Els vuitens de final de la màxima competició continental 2020/21 ofereix un nou FC Barcelona - París-Saint Germain (dimarts 16 de febrer, 21 hores). Una eliminatòria que es jugarà al Camp Nou en el primer assalt i que després es traslladarà al Parc dels Prínceps. Un vibrant matx entre dos conjunts, separats per 829 quilòmetres de distància, amb històries i curiositats diferents i compartides.

1. Els clubs, separats per 71 anys 

El FC Barcelona va ser fundat el 29 de novembre de l’any 1899 en un gimnàs, el Gimnàs Solé. Per la seva part, el PSG va néixer el 12 d'agost de 1970. 

2. Camp Nou - Parc dels Prínceps: 829 km de distància

En línia recta, ambdós estadis estan separats per 829 quilòmetres. Un trajecte que es pot fer per carretera elevant així a 1033 quilòmetres de distància; un recorregut de 10 hores en cotxe que es pot simplificar en un vol d'1 hora i 40 minuts. 

3. Dos estadis amb diferent capacitat 

Si el Parc dels Prínceps és el cinquè estadi més gran de França amb més de 48.000 seients, el coliseu barcelonista, amb una capacitat de 99.354, és l’estadi més gran d'Europa. 

4. Barcelona i París, dues grans ciutats 

La capital catalana supera els 1,5 milions d’habitants, mentre que la capital francesa supera els 2,2 milions d’habitants. I ambdues ciutats cobreixen una superfície de més de 100 quilòmetres quadrats. 

5. Els precedents oficials 

L'any 1995 es va posar la primera pedra d'aquest duel, que s'ha repetit un total d'11 vegades. Va ser en els quarts de final de la Champions 1994/95 i el partit al Camp Nou va acabar amb empat a u. 

L'últim precedent entre ambdós conjunts impera en l'imaginari blaugrana. Tots els culers saben que és la màgica remuntada (6-1). El 8 de març del 2017 el FC Barcelona va aconseguir quelcom gens fàcil. Va capgirar un 4-0 advers del Parc dels Prínceps de París. 

6. Partit de gols 

En tots i cada un dels precedents entre Barça i PSG s'ha vist almenys un gol. 22 del cantó barcelonista i 16 pel costat parisenc. 

7. Blaugranes vs. Les Parisiens

Tots sabem que un dels sobrenoms associats al FC Barcelona és blaugranes. Doncs bé, l'esquadra de París també en té. Les Parisiens o Les Rouge et Bleu. Aquest últim guarda una similitud amb el sobrenom de blaugranes, ja que es tradueix com els vermells i els blaus.  

8. Jugadors que han estat en ambdós clubs

Fins a 14 futbolistes han defensat l'elàstica del club català i del club francès. Ronaldinho o Neymar en són alguns exemples. 

9. Diferent palmarès europeu 

El Barça sobrepassa el PSG en títols de Champions: 5 a 0. Destacar que el conjunt parisenc ha guanyat una Copa de la UEFA; el curs 1995/96. 

10. Dos Arcs del Triomf 

Barcelona i París tenen en comú una obra arquitectònica imponent: l'Arc del Triomf. Si bé el monument situat en la ciutat del Barça es va construir per l'Exposició Universal de 1888, la construcció de la capital gal·la es va erigir per ordre de Napoleó el 1806.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut