PRÈVIA | Rayo Vallecano - FC Barcelona: Un camp per seguir guanyant i avançant

PRÈVIA | Rayo Vallecano - FC Barcelona: Un camp per seguir guanyant i avançant

(21 hores) Els de Koeman afronten els vuitens de final de la Copa a l'Estadi de Vallecas, on no perden des de l'any 2002: sis victòries en sis partits

La Copa del Rei 2020/21 agafa velocitat de creuer per al FC Barcelona. Els de Koeman, després de superar el Cornellà (0-2) als setzens de final, continuen la funció del torneig del KO a l'Estadi de Vallecas (21 hores).  

Rayistas i barcelonistes s'enfronten als vuitens de final a partit únic. D'aquesta manera, es reprendran els precedents entre ambdós conjunts. Aturats el curs 2018/19. Quan els blaugranes van assolir les darreres dues victòries davant els madrilenys. 

Rayo Vallecano - FC Barcelona (2-3)
La darrera vegada que els barcelonistes van jugar a Vallecas, Dembélé va contribuir a la victòria culer per 2-3 amb un gol

El rival

Entrenador: Andoni Iraola. Com a tècnic no té experiència davant el Barça. Ara bé, el seu historial com a jugador reflecteix 27 partits contra els culers. Tots ells defensant la samarreta de l'Athletic Club. 

Els golejadors: Qasmi, amb dos gols, és el màxim realitzador franjirrojo en el torneig del KO. Antoñín, amb sis dianes, encapçala el llistat d'anotadors de l'elenc de Vallecas a la Segona Divisió

Com arriba?: El Rayo s'ha classificat per als vuitens de final després d'eliminar l'Elx (2-0). Anteriorment, havien deixat fora el Terol per 2-3 i l'Haro per 1-3. Més enllà, d'aquests tres enfrontaments copers sumen una derrota, en l'últim partit lliguer davant el Mallorca, tres victòries i un empat en els darrers cinc partits de lliga. 

Ressaltar que ocupa la quarta posició de Segona Divisió, a vuit punts del lideratge. 

Uns precedents de corrent blaugrana

Aquests vuitens de final, a partit únic, de la Copa 2020/21 reprendran l'històric de duels entre el Rayo Vallecano i el FC Barcelona. 

  • Tot just serà la segona vegada que es vegin les cares en el torneig coper. La primera vegada va ser als quarts de final de la Copa 1980/81. L'eliminatòria, a doble partit, es va resoldre favorablement per als culers amb un global de 6-1. 
  • El Barça no perd a l'Estadi de Vallecas des de l'any 2002. Una derrota per 1-0 que, precisament, també és la darrera vegada que els barcelonistes han perdut davant el conjunt madrileny. I és que els blaugranes encadenen 13 victòries consecutives, totes elles en Lliga, davant el Rayo. 

Els gols culers, assegurats 

Ininterrompudament, el Barça suma 56 dianes davant el Rayo. També des d'aquella llunyana derrota per 1-0 al 2002, els culers han marcat en cada matx davant l'elenc de Vallecas. Destacar que els darrers anotadors barcelonistes al camp d'aquest equip obrer són Dembélé, Messi, novetat en la convocatòria, Piqué i Luis Suárez. 

Nou partit lluny del Camp Nou 

L'Estadi de Vallecas serà el darrer escenari forà abans del retorn al Camp Nou. D'ençà que va començar aquest 2021, els de Koeman no han jugat cap partit com a locals. Set de set com a visitants. 

Tot i aquests partits allunyats de l'Estadi, el Barça està submergit en una dinàmica guanyadora. En concret, en la competició domèstica, on enllaça cinc triomfs consecutius; el darrer al camp de l'Elx per 0-2 i amb protagonisme per De Jong i Riqui Puig

La convocatòria de Koeman 

L'entrenador de Zaandam ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, F. De Jong, Umititi, Junior, Ilaix, O. Mingueza i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió Dest, Piqué, Coutinho, S. Roberto i Ansu Fati, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica.

"Serà un partit complicat"

Ronald Koeman

"Juguem la Copa per guanyar-la", va exposar Koeman en la roda de premsa prèvia al partit. Per arribar a aquest objectiu i seguir avançant ronda els culers tenen el Rayo com el següent obstacle. Els vuitens esperen al Barça. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut