Cornellà - Barça: Sofert pas als vuitens de Copa (0-2)

Els blaugranes, després de topar-se en repetides vegades contra el porter Ramón Juan, que ha aturat dos penals, han trobat el gol i la victòria a la pròrroga gràcies a Dembélé i Braithwaite

Victòria soferta a Cornellà. Un gol de Dembélé i un altre de Braithwaite a la pròrroga han traçat el camí cap als vuitens de final de Copa del Rei. Un 0-2 que ha atorgat llums al porter rival Ramón Juan, que ha negat una vegada i una altra la diana barcelonista; inclús en dos penals.

Res desfà el 0-0

Concentració i control de la possessió. Aquests han estat els arguments inicials dels blaugranes en el Nou Municipal de Cornellà. Amb un mig del camp format per Pjanić, Riqui Puig i el debutant Ilaix Moriba, actiu i voluntariós, els de Koeman han buscat dibuixar les primeres ocasions.

El Barça no ha pertorbat la tranquil·litat del porter Ramón Juan fins a l'equador d'aquests setzens de final. Quan Trincão ha connectat una volea en un córner. I, posteriorment, quan el 4 culer ha disposat d'un llançament de penal. Però el bosnià no ha pogut enganyar el porter verd des del punt fatídic

La pilota aturada també ha afavorit el perill del conjunt verd. Els del Baix Llobregat han posat setge esporàdic a la porteria de Neto amb serveis des de la cantonada i amb faltes laterals.

Amb la voluntat de sacsejar el 0-0 de la primera part, Dembélé ha substituït Riqui Puig. Amb quatre davanters sobre la gespa, Braithwaite s'ha apuntat la primera aproximació del segon temps; altre cop, el guardià de la porteria del Cornellà ha negat el gol culer. I, Griezmann, amb la cama dreta, la següent. Dos xuts que han despertat l'elenc local. Agus Medina i Gonzálo han testat els reflexos del 13 barcelonista, sempre ben escudat per la sòlida figura d'Araujo.

Tampoc un segon penal culer

Sense un Barça dominador, el partit s'ha dirigit als darrers quinze minuts reglamentaris. Amb Sergio i Pedri, els de Koeman han recuperat el pes del joc. En conseqüència, els blaugranes han disposat d'un nou penal. Però aquest nou llançament des dels 11 metres no s'ha desmarcat de la tendència erràtica de les estadístiques ofensives. Dembélé s'ha tornat a topar amb l'del Cornellà. Igual que Pjanić, que, després d'una nova aturada de Ramón Juan, ha estampat la victòria culer al travesser.

I el matx se'n va a la pròrroga

Així doncs, el 0-0 ha imperat al minut 90, i aquests setzens s'han resolt a la pròrroga. Destacar que el Barça, que no encadenava dues pròrrogues consecutives des de fa 93 anys, n'ha disputat tres seguides per primer cop a la seva història (Reial Societat, Athletic Club i Cornellà). I, per fi, amb un Barça sotmeten al Cornellà, ha arribat el gol. Dembélé, estimulat per l'error en el penal i amb un potent xut, ha construït el 0-1

Amb el discurs de l'esfèric, amb un Pedri amb focus i amb un Konrad enèrgic, els de Koeman han conduït i el partit a la conclusió. Cap xut ha fet perillar la classificació, arrodonida per una diana de Braithwaite després d'una jugada sublim del 16 blaugrana, per als vuitens de final de la Copa del Rei. Ara, el següent pas dels barcelonistes en el torneig del KO és el sorteig que tindrà lloc el pròxim 22 de gener