Ilaix Moriba debuta amb el primer equip

Ilaix Moriba debuta amb el primer equip

El migcampista del Barça B ha disputat els seus primers minuts amb el FC Barcelona dos dies després de complir els 18 anys

Nit inoblidable per al '27' del Barça. El jugador del Barça B Ilaix Moriba ha debutat aquest dijous amb el primer equip coincidint amb el partit de Copa al camp del Cornellà. El jugador blaugrana ha disputat 73 minuts dos dies després de complir els 18 anys. El migcampista ha estat titular i s’ha mostrat molt participatiu des de l’inici, fins que ha estat substituït per Sergio Busquets.

Del seu partit han destacat les seves 39 passades bones, les seves 7 recuperacions i el seu atreviment. Fins i tot ha buscat el gol amb un xut llunyà a la segona meitat. Al final del partit, reconeixia els nervis del debut.

Més de 10 anys com a culer

Ilaix Moriba, nascut a Conakry (Guinea), va arribar al Barça l'any 2010, amb set anys, procedent del futbol base de l’Espanyol. El Benjamí C de Cristian Catena va ser el seu primer equip, però va passar ràpidament al Benjamí A de Marc Serra. Ell és de la generació del 2003, però sempre ha anat per avançat. Al llarg d’aquests més de 10 anys al Barça ha estat campió de Lliga amb el Benjamí A, l'Aleví C, l'Aleví A, l'Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A i, a més, va ser decisiu en la victòria de LaLiga Promises Internacional del 2015.

Va començar la temporada 2018/19 amb el Juvenil B, sota les ordres Franc Artiga, però va passar a formar part del Juvenil A de Denis Silva. La temporada 2019/20 va ser la de la seva gran irrupció i el seu bon rendiment amb el Juvenil A van fer que Garcia Pimienta li donés la oportunitat amb el Barça B, amb qui va jugar un total de 8 partits. A més, Ilaix va ser titular en els tres enfrontaments del play-off d’ascens a la Segona Divisió A, l'estiu del 2020. Ara, en la temporada 2020/21, i quan no va convocat amb el primer equip, està sent una peça clau del filial blaugrana.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut