Reial Societat - Barça: Ter Stegen ens porta a Sevilla! (1-1, 2-3)

Reial Societat - Barça: Ter Stegen ens porta a Sevilla! (1-1, 2-3)

El porter alemany atura dos penals a la tanda decisiva i condueix el Barça a la final de la Supercopa

El Barça jugarà diumenge la final de la Supercopa d’Espanya. L’equip de Ronald Koeman s’hi ha classificat després de superar la Reial Societat en una igualadíssima semifinal resolta a la tanda de penals, en què un incommensurable Ter Stegen ha aturat dos dels cinc penals del conjunt basc. Abans, De Jong havia avançat el Barça en un duel igualat més tard per Oyarzàbal. Ha estat una nit d’emocions i gran futbol, amb final feliç pel Barça, que lluitarà per la seva 14a Supercopa contra el guanyador del Reial Madrid-Athletic Club.

De Jong fa el primer

El duel al Nuevo Arcàngel ha arrencat amb domini txuri urdin. Patia el Barça amb l’alta pressió de la Reial, que ha generat perill mitjançant Portu, Le Normand i Isak, que s’ha topat amb un decisiu Ter Stegen. Sense Messi, absent per problemes físics, l’home més perillós en atac del Barça era Dembélé, que desequilibrava des de la banda dreta.

Han estat pràcticament 25 minuts d’incomoditat culer. A partir de llavors, el partit ha canviat. Amb més pilota, els de Ronald Koeman han sabut tancar la Reial al seu camp i generar perill després de llargues possessions. Així ha estat a punt d’arribar el gol de Braithwaite de cap després d’una centrada de Mingueza, avui lateral dret en detriment de Dest. 

Minuts més tard arribaria, ara sí, la jugada del 0-1. Novament Braithwaite ha fet una gran maniobra cap a Griezmann, que ha teledirigit una suau centrada cap a De Jong, que s’ha disfressat de ‘killer’ per fer el primer amb un brillant cop de cap. Golàs abans de la mitja part.

Empata Oyarzàbal

Només arrencar la segona meitat la Reial Societat s’ha trobat amb un penal a favor després d’unes mans de De Jong. No ha perdonat Oyarzàbal i la Reial Societat, després d’evitar un segon gol de De Jong, s’ha crescut en busca de la remuntada. El partit ha agafat velocitat i tots dos equips s’han plantat a l’àrea rival amb més assiduïtat que al primer temps. La més clara ha estat per a Dembélé, que ha enviat la seva rematada des de la frontal a pocs centímetres del pal.

A la pròrroga a tot gas

El partit, sense treva, s’ha vist abocat a la pròrroga, la primera del Barça des de la final de Copa del 2016 contra el Sevilla. L’afrontaven amb diversos canvis tots dos equips. Koeman ha oxigenat l’equip amb Trincão, Pjanic i Riqui Puig però ha estat novament Dembélé qui ha gaudit de la millor ocasió durant el primer parcial de la pròrroga. De nou, sense sort. En el segon tram de l’extra time ha estat Januzaj qui ha estat més a prop de marcar, però un gegant Ter Stegen ha evitat la derrota culer. De forma inevitable, s’arribava als penals...

Ter Stegen atura, Riqui decideix

La Reial Societat ha arrencat la tanda de penals xutant... i fallant. Ter Stegen ha aturat el primer llançament de Bautista, abans que De Jong enviés el seu al pal. L’alemany ha tornat a exhibir-se aturant el segon, a Oyarzàbal, que no n’havia fallat cap en tota la seva trajectòria. Dembélé i Pjanic han transformat els seus, mentre Willian José ha enviat el seu pal. 

Amb 2-0 a favor i dos penals pendents per cada equip, Riqui Puig ha acabat decidint el triomf culer després de l’errada de Griezmann. Amb emoció i patiment, Ter Stegen ha conduït el Barça a la final de diumenge a Sevilla!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut