La prèvia del Ferencváros – FC Barcelona: Mantenir la imbatibilitat a Europa

La prèvia del Ferencváros – FC Barcelona: Mantenir la imbatibilitat a Europa

Els de Ronald Koeman, ja classificats per als vuitens de final, busquen una victòria a Budapest per fer un pas important cap a la primera posició

La Lliga de Campions no s’atura i torna a escena. I ara, després d’un inici europeu excel·lent, amb quatre victòries en quatre partits que han permès al Barça classificar-se per als vuitens de final per 17a temporada consecutiva, els de Ronald Koeman busquen la primera posició del grup.

Amb 12 punts a falta de dues jornades per al final, ho podrien assolir ja aquest mateix dimecres en el partit contra el Ferencváros (21 hores), al Puskás Aréna de Budapest, sempre en funció del que faci la Juventus contra el Dinamo de Kíev (els italians també estan classificats, amb 9 punts). 

A més, si el Barça guanya aquest cinquè partit, aconseguiria una fita que no es donava des de la temporada 2002/03, quan es van sumar les sis victòries d’aquella fase de grups. Un repte possible que passa, però, per vèncer el Ferencváros. 

El rival

La trajectòria a la Champions: L’equip hongarès només suma 1 punt en aquesta Lliga de Campions, però lluita amb el Dinamo de Kíev per acabar tercer i anar a l’Europa League. Pot ser clau el partit contra els ucraïnesos de l’última jornada però, aprofitant la classificació matemàtica blaugrana, buscarà rascar algun resultat positiu aquest dimecres. 

Golejadors: Els màxims golejadors de l’equip que dirigeix Sergei Rebrov, líder de la Lliga hongaresa amb 26 punts en 10 partits, són Tokmac Chol Nguen i Franck Boli. Boli, amb 7 gols aquesta temporada, duu 2 gols a la Champions i és el màxim anotador del seu equip a Europa. Malgrat tot, Nguen en suma 11 en total: 7 a la lliga hongaresa, 1 a la Champions i 3 a les rondes classificatòries. 

Els precedents: Serà el segon partit oficial de la història entre els dos equips. El primer va ser en el duel de la primera volta, quan el Barça va guanyar 5-1 al Camp Nou amb gols de Messi, Ansu, Coutinho, Pedri i Dembélé.

La convocatòria blaugrana

“Hem de donar oportunitats als joves”, ha dit Koeman en la roda de premsa prèvia al partit, especialment pensant en l’atapeït calendari. 

Precisament per això, el Barça viatjarà a Budapest sense Ter Stegen, Messi i Coutinho, que descansen, a més de les baixes obligades per lesió de Piqué, R. Araujo, S. Roberto, Ansu Fati i Umtiti. El tècnic blaugrana, doncs, ha decidit convocar 20 futbolistes. Els noms són els de Dest, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Junior, Iñaki Peña, Mingueza, Konrad i Arnau Tenas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut