Atlètic de Madrid - Barça: Primera derrota al Wanda Metropolitano (1-0)

Un gol de Carrasco just abans del descans decideix un duel que significa la primera derrota contra els matalassers a la Lliga des del 2010

El FC Barcelona no ha pogut tornar a la Lliga, després de l'aturada pels compromisos internacionals, amb victòria. La visita dels de Ronald Koeman al Wanda Metropolitano no ha acabat amb un bon resultat i els blaugrana han caigut contra l'Atlètic de Madrid (1-0). El gol de Carrasco just abans del descans ha sentenciat un duel que ha portat una altra mala notícia: la lesió de Gerard Piqué, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc al minut 60 amb signes de dolor després d'una jugada de mala fortuna amb Correa.

També el punt i final a una ratxa contra l'Atlètic de Madrid de Simeone a la Lliga, ja que la d'aquest dissabte és la primera derrota des del 14 de febrer del 2010. I també, per tant, la primera desfeta blaugrana al Wanda Metropolitano des de la seva inauguració.

I és que no ha estat un partit fàcil per al Barça, davant d'un equip molt ben posicionat sobre la gespa. Malgrat començar molt bé, i gaudir d'una ocasió claríssima en el primer minut de joc amb una centrada de Dembélé cap a Griezmann, els blaugrana, a poc a poc, han vist com els de Simeone han començat a guanyar terreny. Saúl ha posat a prova Ter Stegen (min 5) i Marcos Llorente s'ha topat contra el travesser (min 11). Les intervencions d'Oblak tampoc no han ajudat, perquè ha estat molt atent en una gran assistència entre línies de Jordi Alba que Messi no ha pogut transformat (min 41). A la represa, ha continuat encertat en un parell d'accions d'estratègia de Lenglet, la més clara en un cop de cap a boca de canó (min 57).

Carrasco decideix

Enmig d'aquestes oportunitats, i just abans del descans, ha arribat l'únic gol del partit, el que ha decantat la balança del cantó matalasser. L'ha fet Carrasco, en una jugada en llarg de l'Atlètic, quan ha aprofitat la sortida de Ter Stegen per marcar a porta buida (1-0, min 48).

Un gol que el Barça ja no ha pogut neutralitzar, malgrat que ha gaudit d'alguna oportunitat. A banda de la del cop de cap de Lenglet, i després que Piqué ja hagués abandonat el terreny de joc amb molt dolor, en el tram final l'han tingut Griezmann o Sergi Roberto, amb una rematada que també ha obligat al de Reus a retirar-se del terreny de joc.

Amb 10 homes, doncs, perquè els canvis ja estaven esgotats, el Barça no ha pogut fer res més i ha consumat la derrota al Wanda.