La prèvia de l'Atlètic de Madrid-Barça: Partit exigent

La prèvia de l'Atlètic de Madrid-Barça: Partit exigent

(21 hores, Movistar Partidazo) Els de Ronald Koeman reprenen la Lliga al Wanda Metropolitano, un escenari on els culers es mantenen invictes

L'Atlètic de Madrid, punt de partida a un final d'any frenètic. Després de l'aturada de seleccions d'aquest mes de novembre, els de Koeman reprenen la Lliga al Wanda Metropolitano. Aquest partit de la jornada 10, que es disputa a les 21 hores, està replet d'al·licients. Estem davant d'un matx transcendental que sempre ofereix espectacle.  

El rival

Entrenador: Diego Pablo Simeone. Com a entrenador i comptabilitzant els partits de Lliga, mai ha estat capaç de vèncer al FC Barcelona. El seu historial de 17 enfrontaments contra els blaugranes reflecteix 11 derrotes i sis empats. A més a més, ressaltar que el tècnic argentí i l'entrenador barcelonista es van batre en la seva etapa de futbolistes. Koeman li va guanyar la partida en dos dels tres precedents lliguers: Barça 5 - Sevilla 2 (1993/94) i Barça 4 - Atlètic de Madrid 3 (1994/95); el precedent que resta va acabar amb empat (Sevilla 0 - Barça 0, curs 1993/94).  

Els golejadors: João Félix i Luis Suárez, ambdós amb cinc dianes, són els màxims artillers de l'elenc matalasser en Lliga. Suárez, però, serà baixa, ja que va donar positiu en coronavirus. 

Classificació: Amb dos partits menys, ocupa la tercera posició amb 17 punts. Unes unitats construïdes gràcies a cinc victòries i dos empats. 

Com arriba?: El conjunt madrileny està invicte en la competició regular. Encadena quatre victòries consecutives en la Lliga, encaixant només un gol.

Uns precedents de corrent barcelonista

  • A la Lliga, l'Atlètic de Madrid suma 20 partits sense endur-se els tres punts davant els culers: sis empats i 14 derrotes. El darrer triomf dels blanc-i-vermells en el torneig domèstic data del 14 de febrer del 2010 (2-1).  
  • A més, el FC Barcelona mai ha perdut al Wanda Metropolitano. Aquest estadi de recent creació, es va inaugurar l'any 2017, ha vist dos empats i una victòria barcelonista. El darrer triomf (0-1), el curs passat amb un solitari gol de Leo Messi.  

Els gols, assegurats

La darrera vegada que el Barça es va quedar sense assaborir l'èxit del gol davant l'Atlètic de Madrid va ser el curs 2013/14; un 0-0 al desaparegut Vicente Calderón. Des d'aquell llunyà matx, els blaugranes han perforat la porteria matalassera ininterrompudament. 

I si invoquem el gol, evidentment, no pot faltar el nom de Leo Messi. L'astre argentí, que es troba a un partit dels 800 amb el FC Barcelona, té l'Atlètic com una de les seves víctimes preferides. Suma 32 gols en 41 partits contra els matalassers. 

De companys a rivals

Aquest Atlètic de Madrid - FC Barcelona presentarà un duel de vells coneguts. Griezmann torna a la que va ser casa seva durant cinc campanyes.

Més enllà dels futbolistes que han defensat els interessos d'ambdós clubs, aquest matx de la jornada 10 també batrà a companys de seleccions. Per exemple, Trincão vs. João Félix o Sergi Roberto vs. Koke i Marcos Llorentes. Jugadors que han compartit vestuari en la darrera aturada de seleccions d'aquest mes de novembre

Coutinho, novetat en la convocatòria

La llista de Koeman la formen Ter Stegen, Dest, Piqué, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Junior, O. Mingueza i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió R. Araujo, Sergio, Ansu Fati i Umtiti, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica. 

Sens dubte, i tal com va dir Koeman en la roda de premsa prèvia, "serà un gran partit". Un matx on el FC Barcelona intentarà guanyar per segona jornada seguida per seguir l'escalada en la taula lliguera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut