La prèvia del Barça-Sevilla: Partit entre colossos

La prèvia del Barça-Sevilla: Partit entre colossos

El Camp Nou s'engalana per rebre l'elenc de Nervión, que arriba al Camp Nou sense conèixer la derrota en Lliga. Dues victòries en dos partits, igual que els de Koeman

El Sevilla, colofó final d'una setmana intensa. I útlim escull abans l'aturada per seleccions d'aquest inici d'octubre. Després de conèxier els rivals a la fase de grups de la Champions 2020/21, d'amarrar tres punts a Balaídos (0-3) i de presentar a Sergiño Dest, l'agenda blaugrana tanca uns dies frenètics amb un Barça-Sevilla. El partit, amb el Camp Nou com a escenari, que abaixarà el teló de la jornada 5 de la Lliga (21 hores). 

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L'exporter blaugrana durant tres cursos, 1994/95 - 1996/97, enceta la seva segona campanya com a tècnic del Sevilla. Curiosament, aquest duel entre catalans i andalusos també servirà per veure un enfrontament d'excompanys en les banquetes. Perquè Lopetegui i Koeman van compartir el vestuari barcelonista a la temporada 1994/95. 

Els golejadors: Luuk de Jong, Munir, Rakitić i En-Nesyri han firmat els quatre gols blanc-i-vermells en aquests primers passos lliguers. 

Classificació: Amb dos partits menys de Lliga, igual que el Barça, ocupa la sisena posició. Les sis unitats que reflecteix el seu caseller són gràcies al triomf per 1-3 a l'Estadi Ramón de Carranza, amb gol de Rakitić, i a la victòria per un 1-0 davant el Llevant al Ramón Sánchez Pizjuán. 

Com arriba?: Més enllà dels dos darrers triomfs en competició regular, ambdós sumats amb dianes sobre la botzina, els de Nervión acumulen els minuts de la final de la Supercopa d'Europa. El passat 24 de setembre, al Puskas Arena (Budapest), els hispalenses van perdre el títol europeu davant el Bayern de Munic (2-1). Una decepció consumada en la pròrroga, amb un gol del muniques Javi Martínez.  

La convocatòria: El tècnic basc ha convocat a Vaclík, Bono, Javi Díaz, Jesús Navas, Pozo, Diego Carlos, Koundé, Sergi Gómez, Escudero, Acuña, Fernando, Gudelj, Jordán, Rakitic, Óliver Torres, Franco Vázquez, Óscar, Ocampos, Suso, Munir, De Jong, En-Nesyri i Carlos Fernández.

Uns precedents de corrent blaugrana

  • A la Lliga, el Sevilla no surt vencedor del Camp Nou des del 2002 (0-3). Des de llavors ha encadenat dos empats i 15 derrotes, i ha rebut un total de 48 gols; els útlims quatre en la victòria barcelonista del curs passat per 4-0. D'aquesta manera, en el que portem de segle, el Sevilla només ha aconseguit puntuar a l'Estadi en tres ocasions: una victòria, aquella per 0-3, i dos empats. 
  • A més a més, es pot afirmar que l'elenc de Nervión és la víctima predilecta del FC Barcelona en la Lliga. Perquè els blaugranes s’han imposat 83 vegades al Sevilla en tota la història de la Lliga, més que qualsevol altre equip. 
  • Remarcar que aquest elevat nombre de triomfs no s'entendria sense la figura de Leo Messi. Perquè, amb 29 dianes en el torneig regular, el conjunt de Nervión és la víctima preferida de l'astre argentí. 

De companys a rivals

Sens dubte el camí Barcelona-Sevilla, o l'invers, l'han registrat molts jugadors al llarg de la història del futbol. En concret, un total de 36 futbolistes. El cas més recent és el d'Ivan Rakitić, que el passat 1 de setembre va posar punt i final a la seva etapa com a blaugrana i va retornar a l'equip sevillista, amb qui ja havia jugat del 2011 al 2014.

Així doncs, aquest Barça-Sevilla de la jornada 5 tampoc s'escapa de guardar futbolistes que han defensat els colors blaugranes i els blanc-i-vermells. Al ja mencionat cas del migcampista croat, s'ha d'afegir el Munir; i el de Lenglet, que no podrà ser part de la partida perquè està sancionat. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut