RC Celta – FC Barcelona: Un Barça vigorós (0-3)

Els blaugrana asseguren una nova victòria a l’estadi que més es resistia en els últims anys jugant amb 10 des del minut 43

Dos de dos per al Barça a la Lliga. El conjunt de Ronald Koeman torna de Vigo amb una d’aquelles victòries amb un valor especial. Perquè la cita a Galícia es presentava plena d’obstacles. Plovia com només pot ploure a l’Atlàntic, bufava un vent incòmode i una estadística corria pel cap de tothom: Balaídos era l’estadi que més temps se li resistia al Barça (des de l’abril del 2015). Si això no fos suficient, un nou contratemps s’ha afegit a la llista quan Lenglet ha vist la vermella abans de la mitja part.

Malgrat tot això, el Barça ha completat un partit seriós, amb ofici, i letal a l’àrea rival. Ansu Fati al primer temps, un autogol en pròpia d’Olaza després d’una gran jugada de Messi a l’inici de la represa i la sentència final de Sergi Roberto han assegurat tres punts d’or per a un Barça que il·lusiona.

Golàs d’Ansu Fati

L’onze presentat per Ronald Koeman a Balaídos era el mateix que el que va fer-li quatre gols al Vila-real al primer temps de l’estrena lliguera (4-0). L’aposta continuista del tècnic holandès ha donat els seus fruits també a Balaídos. Ansu Fati s’ha inventat un gol de bandera en la primera arribada perillosa del Barça. Retall sec a Aidoo i definició amb l’exterior del peu dret, al pal curt del porter Iván Villar. A l’estil Romario. Golàs.

Sense generar un allau d’ocasions, se sentia còmode el Barça. No era tasca fàcil, en un estadi històricament complicat i amb una meteorologia poc habitual per als culers. Plovia sense aturador quan Messi ha estat a punt de sumar un gol més al seu repertori: ho ha provat des del córner i gairebé canta un gol olímpic de traca.

El Barça es queda amb 10

Semblava que els aires gallecs bufaven a favor del Barça fins que Clement Lenglet ha vist la seva segona groga just abans de la mitja part. L’expulsió, que minuts abans l’hauria patit també Gerard Piqué de no ser per un fora de joc, ha provocat un ràpid canvi a l’equip: entrava Araujo per Griezmann.

Sublim Messi

Tocava afrontar tot el segon temps amb un home menys. Un nou contratemps per al Barça, obligat a picar molta pedra a Vigo. Era l’hora de demostrar compromís, vigor i ofici i és exactament això el que han fet els blaugrana -que avui vestien de negre- en un segon temps de molts quirats.

Enlloc d’assegurar el resultat, el Barça ràpidament ha anat a pel segon. Messi ha fet de les seves dins l’àrea local i ha provocat el gol en pròpia d’Olaza. Minuts més tard, Coutinho ha estavellat una pilota al pal i el refús ha acabat amb una diana del ‘10’ que ha estat anul·lada per un ajustat fora de joc.

No ha abaixat mai els braços un Celta amb orgull, que ho ha intentat fins al final. Miguel Baeza ha estavellat una pilota al travesser que hauria estat gol de no ser per Sergi Roberto, providencial en defensa. Ja al descompte el mateix Sergi Roberto seria protagonista també a l’altre àrea, definint a boca de canó per posar el 0-3 definitiu. La tempesta perfecta a Balaídos.