Rakitic: “Marxo molt agraït, portaré el Barça al cor”

Rakitic: “Marxo molt agraït, portaré el Barça al cor”

El migcampista s’acomiada del Club blaugrana reconeixent haver viscut sis anys “espectaculars” en què ha aixecat fins a 13 títols

Ivan Rakitic ja no és jugador del Barça, però serà culer per sempre. El 4 del Barça en les últimes sis temporades marxa del Club blaugrana “molt agraït” a tothom: jugadors, tècnics, membres de l’staff, directius i afició. “Vull donar les gracies a tots els culers i espero que tots ells hagin pogut gaudir amb mi”, ha declarat en el seu discurs de comiat inicial.

El futbolista croat, guanyador de 13 títols a Can Barça, creu que han estat sis temporades “espectaculars” amb les quals ha gaudit cada dia. “Per mi no hi havia millor manera de començar el dia que agafar el cotxe i anar a la Ciutat Esportiva a entrenar”, ha resumit.

Repassem a continuació les declaracions més destacades del jugador croat en la seva roda de premsa de comiat, en la qual ha estat acompanyat pel president Josep Maria Bartomeu.

El seu millor moment

“Quedar-se amb un únic moment es fa difícil. Hem tingut molts moments macos en sis temporades, però si he de quedar-me amb un em quedaria amb la final de Berlín. També el Mundial de Clubs assolit després al Japó. Però cada títol, cada Lliga, cada Supercopa, és especial. Estic molt orgullós de tot el que hem assolit i també d’haver pogut transmetre qui soc jo, com visc.”

La seva etapa al Barça

“Crec que el meu penúltim any al Barça va ser el meu millor any. La temporada 2018/19 va ser la que més vaig gaudir... però va quedar tot tacat per la derrota a Liverpool.”

“Durant les últimes temporades hem estat molt a prop de repetir el que vam fer el 2015. De vegades són petits detalls, una mica de sort, que fan que la sort et somrigui o no.”

“El que ha aconseguit el Club és que les temporades només es donin per bones si es guanyen un bon grapat de títols. I això no és fàcil.”

“Ara sentia que era el moment de marxar. Ho he estat rumiant molt les últimes setmanes.”

Elogis per a Xavi i Iniesta

“Triar un company? He après de tots els companys i estic agraït a tots. Però si he de triar potser em quedo amb l’Andrés [Iniesta] o el Xavi [Hernández]. Conviure amb ells va ser una meravella. Tots dos em van ajudar moltíssim quan vaig arribar. L’any que vaig coincidir amb el Xavi ell va ser molt important per a mi. I després el mateix amb l’Andrés, que és un dels millors amics que m’ha donat el futbol.”

Rakitic i Iniesta.
Rakitic i Iniesta.

El moment actual del Barça

"No em vull quedar amb el moment del Bayern. Hi ha hagut molts moments en què nosaltres hem estat al costat guanyador. Cal reflexionar i també cal felicitar, en aquest cas, el rival. Em fa pena no haver pogut participar en aquest últim partit. Ja sabeu com soc i sempre vull ser-hi.”

“Un Barça devaluat? No ho crec. Parlo amb molts jugadors, com els meus companys de la selecció, i tots admiren el Barça. Segons la meva opinió, la primera opció per a tots els jugadors és sempre el Barça. És el millor Club del món.”

“Seguiré tot el que passi aquí i estic convençut que el Barça tornarà a guanyar molts títols.”

Un caràcter especial

“Em quedo amb una imatge molt especial de quan m’he acomiadat de l’equip aquest matí. Quan m’he acomiadat del cuiner, o de la Marta, i he vist les seves llàgrimes pel meu adeu, això ha significat molt per a mi. Sempre he volgut transmetre humilitat, normalitat, i ser una persona propera.”

“Em quedo amb la part humana que jo volia deixar aquí. Som jugadors i volem fer-ho el millor possible dins del camp. Lluitem. I per part meva mai ha faltat esforç i compromís. Visc el futbol les 24 hores del dia.”

Una dada per presumir

“És un honor ser el quart jugador estranger amb més partits jugats de tota la història del Barça. Però, a més, m’han passat una dada que diu que, de tots, soc el que té una mitjana més alta de partits jugats per temporada (51). És una xifra que no és fàcil d’assolir.”

Un record per a Unzué

“A banda dels agraïments a companys, tècnics, directius i afició, vull aprofitar també per acomiadar-me d’una persona molt especial, que és el Juan Carlos Unzué. Ell ha estat una persona molt especial al vestidor. A més, tenim el paral·lelisme d’haver tingut casa tots dos aquí a Barcelona i a Sevilla.”

El seu futur a Sevilla

“Tinc un gran vincle amb el Sevilla, però d’això, en parlarem a partir de demà. Avui vull acomiadar-me de la millor manera possible del Barça.”

“No celebraré els gols si algun dia marco contra el Barça. Porto el Barça al cor.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut