Koeman: “El primer que els hi diré als meus futbolistes és que el futbol és per gaudir”

Koeman: “El primer que els hi diré als meus futbolistes és que el futbol és per gaudir”

El tècnic holandès s’ha mostrat molt satisfet i orgullós de poder ser entrenador del Barça i ha assegurat que “treballarem per enfortir l'equip, fer canvis i posar el Barça on mereix”

Ronald Koeman ja és el nou entrenador del FC Barcelona. I les primeres paraules del tècnic holandès, que ha signat el seu contracte per a les dues properes temporades, s’han referit al somni de tornar a casa. "És un dia per estar orgullós. Tenir l'oportunitat d’entrenar el Barça no és un repte fàcil, perquè sempre exigeix al màxim, però això m'agrada. Treballarem per enfortir l'equip, fer canvis i posar el Barça on mereix. Seguim sent el club més gran de món i ser entrenador és un somni que s'ha fet realitat”, ha comentat davant els mitjans de comunicació, a l’Auditori 1899.

Li ha donat la benvinguda el president Josep Maria Bartomeu, que ha afegit: “Penso que això estava escrit, que algun dia entrenaria el Barça. Té carisma, experiència, és valent i estima el Barça”.

En la roda de premsa, Koeman ha estat preguntat per diversos temes destacats. Entre ells, el seu estil de joc o el que vol per al Barça. L’holandès, criat en el futbol de l’escola Cruyff, s’ha mostrat clar: “Com que sóc holandès, m'agrada tenir la pilota i controlar-la. Jugar bé al futbol. Porto molts anys com a entrenador i he après molt. Estic capacitat per entrenar el Barça al màxim nivell. El futbol és per gaudir i això és el primer que els hi diré als meus futbolistes. Perquè si no t’ho passes bé, no treus el teu màxim rendiment”.

A més, aquestes han estat les declaracions més destacades del nou entrenador del FC Barcelona:

La situació esportiva

"Haurem de buscar tenir la plantilla el més forta possible. I intentar el millor per al club i l'equip. A partir d'avui treballarem i si s'han de prendre decisions, les prendrem".

"En general el que ha de canviar és que l'equip jugui amb més intensitat. I el que més valoro d’un jugador són les ganes que té de seguir. Només vull treballar amb gent que vulgui seguir i vulgui donar el màxim per al Barça".

"Crec que és moment de donar oportunitats als joves que ho mereixen. No tenim por, si fan mèrits per a això. Crec que tenen qualitat, però sí que és cert que també cal tenir un equilibri".

Sobre Leo Messi

"Messi és el millor del món i clar que el vull tenir al meu equip. Com a entrenador, tinc moltes ganes de treballar amb Messi. Ell et guanya partits".

Sobre De Jong

"Per a un jugador que arriba al Barça tan jove, com De Jong, és complicat. Malgrat tot, ha fet grans partits. També s'ha de tenir en compte que no ha jugat en la seva posició. Per a mi, el més important és buscar la millor posició per a cada futbolista i així treure el seu millor rendiment".

El seu contracte

"Tinc un contracte de dos anys i ja sé que hi ha eleccions. Però jo he de fer la meva feina, que l'equip jugui bé i guanyi i que la gent gaudeixi. Em centraré en això".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut