A quarts per 13a temporada consecutiva

A quarts per 13a temporada consecutiva

El FC Barcelona no falta a l’antepenúltima ronda de la Champions des del curs 2006-07

No per ser un hàbit té menys valor. El FC Barcelona ha tornat a classificar-se per als quarts de final de la Champions... i ja van 13 anys consecutius assolint-ho. De fet, l’equip blaugrana no falta a l’antepenúltima ronda de la màxima competició continental des de la temporada 2006-07, quan el Liverpool va barrar el pas del conjunt de Frank Rijkaard a la ronda de vuitens.

La xifra cobra encara més valor si es compara amb la resta d’equips europeus. En tota la història de la competició cap altre conjunt ha encadenat més de vuit presències seguides a la ronda de quarts.

Bon balanç als quarts

En aquestes 12 presències consecutives als quarts el Barça només ha punxat quatre cops abans de semifinals. Va passar els cursos 2013-14 i 2015-16 (caient en totes dues ocasions contra l’Atlètic de Madrid), el 2016-17 (Juventus) i el 2017-18 (AS Roma). Les altres vuit vegades sempre va obtenir el bitllet per a semifinals.

Des que dura aquesta ratxa, el Barça ha acabat assegurant el títol en tres edicions: 2009, 2011 i 2015. Enguany, però, el format canviarà: els quarts i la hipotètica semifinal no seran a doble eliminatòria sinó que es disputaran en una seu neutral (Lisboa) i a partit únic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut