FC Barcelona - Nàpols: Lisboa espera el Barça (3-1)

Els de Quique Setién s’imposen amb els gols de Lenglet, Messi i Suárez i es classifiquen per als quarts de final, en què jugaran contra el Bayern de Munic a Lisboa

Amb un bitllet per als quarts de final de la Lliga de Campions que es disputaran a Lisboa. El FC Barcelona s’ha imposat al Nàpols 3-1 (4-2) amb els gols de Lenglet, Messi i Suárez en un partit en què els de Quique Setién han sabut imposar-se a un bon inici de partit dels italians. La primera meitat ha tingut els quatre gols del partit, però la segona part ha transcorregut sense dianes tot i les ocasions d'ambdós conjunts.

El partit ha començat amb una primera ocasió per al Nàpols als dos minuts de joc. Un rebot ha donat una opció de xut a Mertens, però el seu xut ha rebotat al pal. Just quan pitjor ho estava passant el Barça ha aparegut el primer gol dels de Quique Setién. Clément Lenglet ha marcat el seu primer gol a la Champions com a blaugrana en aprofitar el servei de córner de Rakitic, elevant-se per sobre la defensa italiana als 10 minuts de joc.

Messi i Suárez transformen la superioritat

Amb el gol els culers s’han trobat cada cop més còmodes damunt del terreny de joc. I la sensació de perill era cada vegada més gran. Fins que Messi ha aparegut amb una jugada marca de la casa de l’astre argentí. Lluita, constància i sacrifici per situar el 2-0 en una bona acció en la qual Messi ha marcat sense donar la pilota per perduda i en una rematada bastant complexa. Una diana que ha suposat el rival número 35 al qui el 10 blaugrana ha marcat a la Lliga de Campions.

I els blaugranes han vist com podien desplegar el seu joc. Messi ha situat el 3-0 en el minut 30, però el VAR ha anul·lat el gol per mans de l’argentí en el control. Tot i així, els culers han seguit buscant la porteria d’Ospina. La constància i lluita de Leo Messi ha generat la tercera diana de la nit. Una bona pressió defensiva del crac barcelonista ha provocat un penal, que ha acabat marcant Luis Suárez. Però el Nàpols encara ha tingut temps de situar el 3-1 abans del descans, des del punt de penal i mitjançant Insigne.

Ocasions sense gols en el debut de Monchu

La represa del joc no ha dut gaire arribades de perill per part dels dos equips. I és que tant Barça com Nàpols han buscat ocasions per ampliar el marcador, però sense fortuna. En els primers minuts d’aquest segon temps el Nàpols és qui més ocasions ha buscat, mentre el Barça es tancava al darrere. Amb el pas dels minuts l’electricitat italiana s’ha reduït davant el control culer.

En el minut 84 el jugador del Barça B Monchu, Pitxitxi del filial amb 10 dianes aquest curs, ha debutat amb el primer equip en sortir en substitució de Griezmann. El Nàpols ha estavellat la pilota al pal a cinc minuts per al final, però Ter Stegen s’ha mostrat molt segur sota els pals. El 3-1 final deixa el resultat global de l’eliminatòria de vuitens en 4-2 i classifica el Barça per als quarts per tretzena temporada seguida. Uns quarts de final que es disputaran a Lisboa i enfrontarà els culers amb el Bayern de Munic, que ha superat el Chelsea.