Leo Messi guanya el seu setè Pitxitxi, rècord en la competició

Leo Messi guanya el seu setè Pitxitxi, rècord en la competició

El crac argentí es converteix en el primer jugador en aconseguir aquest distintiu en set ocasions, superant els sis de Zarra

Leo Messi segueix batent rècords. El crac argentí ha certificat aquest diumenge, després del doblet aconseguit contra l'Alabès, el seu setè Trofeu Pitxitxi, el quart de forma consecutiva. Amb els seus 25 gols en 33 partits de Lliga, el 10 culer s’ha acabat imposant a Karim Benzema (21).

3200x2000_MESSi_pichichi_25_CAT

Líder del Trofeu Pitxitxi

Aquest Trofeu Pitxitxi és històric, ja que Messi supera Telmo Zarra, amb qui estava igualat com a futbolista més llorejat d’aquesta distinció. A més, amb aquest quart premi com a màxim golejador de forma consecutiva, el 10 culer iguala la gesta del davanter mexicà Hugo Sánchez, que va assolir-lo quatre cursos seguits. En el seu cas, però, primer va fer-ho amb l’Atlètic de Madrid (1984/85) i les tres següents temporades amb el Reial Madrid (1985/86, 1986/87 i 1987/88).

Si analitzem com han estat aquests 25 gols de Leo Messi, 19 d’ells han estat al Camp Nou i 6 fora. A més, cinc d’aquestes dianes han estan de falta directa. D’aquesta manera, demostra el gran idil·li que té l'argentí amb aquests llançaments.

Golejador de rècord i assistent de luxe

A més d’erigir-se com el futbolista de la Lliga que més dianes ha marcat, Leo Messi també ha estat el jugador amb més assistències repartides. Les 21 passades que han acabat amb gol blaugrana aquest curs a la Lliga demostren, una vegada més, que l’argentí és un jugador total i de referència mundial. Una classificació en la qual el segueix el jugador de la Reial Societat Mikel Oyarzabal (11). D’aquesta manera, aquesta és la tercera temporada consecutiva que Leo Messi és el màxim golejador i assistent de la Lliga. Les temporades 2010/11 (18), 2014/15 (18) i 2015/16 (16, empatat amb Luis Suárez) Leo Messi també va ser líder de la Lliga en assistències. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut