Alabès – FC Barcelona: Golejada per tancar la Lliga (0-5)

Els gols d’Ansu Fati, Messi (x2), Suárez i Semedo permeten als blaugrana guanyar l’últim partit de la temporada de la competició domèstica

Últim capítol de Lliga de la temporada 2019-20. I victòria àmplia del FC Barcelona a Mendizorrotza contra l’Alabès, en el partit que ha tancat la participació de tots dos conjunts a la competició domèstica (0-5). Un enfrontament entretingut, tot i que ja no hi havia res en joc quant a la classificació, amb gols d’Ansu Fati, Messi i Suárez, a la primera part, i de Semedo i novament Messi, a la represa.

D’aquesta manera, els de Quique Setién han acomiadat la Lliga amb tres punts més, 82 en total, abans d’un petit descans i de començar a preparar ja el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions, contra el Nàpols (08/08, 21 hores, Camp Nou).

Els pals i Roberto Jiménez, primer obstacle superat

El resultat final ha reflectit el que ha estat el duel, amb un domini clar del Barça. Especialment a l’inici, en un partit amb espais en atac. Malgrat tot, el Barça s’ha arribat a estavellar fins a tres vegades contra el pal en el primer quart d’hora de joc (Riqui Puig, Arturo Vidal i Messi), mentre que Roberto Jiménez, el porter de l’Alabès, ha desviat també bones ocasions de Luis Suárez.

Però el joc ofensiu finalment ha caigut sobre el seu propi pes i Ansu Fati, amb el seu setè gol a la Lliga, ha pogut inaugurar el marcador, després d’aprofitar una passada a l’interior de l’àrea de Messi (0-1, min 24).

A partir d’aquí, s’ha obert la veda. I si Messi, en el gol d’Ansu, havia aconseguit la seva 21a assistència a la Lliga aquesta temporada, minuts més tard també ha inflat el seu registre golejador. Perquè l’argentí ha marcat la seva diana número 24, després de rebre una pilota de Riqui Puig, fintar Roberto i enviar la pilota al fons de la xarxa (0-2, min 34).

Resultat que no ha acabat aquí, perquè just abans del descans, i després d’una nova passada filtrada de Messi a l’interior de l’àrea, Jordi Alba ha fet l'assistència a Suárez perquè també marqués en aquest partit (0-3, min 44).

S’amplia la golejada

Els primers minuts de la represa no han portat bones notícies, ja que Lenglet ha hagut de ser substituït per unes molèsties (min 48). Però precisament ha estat el seu substitut, Nélson Semedo, el que ha pogut fer més gran encara les distàncies en el marcador (0-4, min 57).

L’electrònic, però, l’ha acabat tancant el capità, Messi, que, a més, ha reforçat el seu liderat al capdavant del trofeu Pitxitxi, en una jugada en què ha rematat una centrada d’Alba que Suárez havia deixat passar (0-5, min 75). Àmplia golejada, doncs, amb la qual s’ha posat el punt final a la Lliga de la temporada 2019-20.