Falten 10 dies: 10 coses que cal saber abans que torni la Lliga

Falten 10 dies: 10 coses que cal saber abans que torni la Lliga

Modificacions en la normativa, sancionats i qüestions de calendari, entre el més destacat

S’acosta l’esperat retorn de Lliga. Per posar-nos al dia, repassem 10 coses que cal tenir presents per quan el Barça reprengui la competició el dia 13 de juny a Mallorca.
 
1) Es podran fer fins a 5 canvis.
Per contrarestar l’acumulació de partits i la possible calor, en els 11 matxs pendents tots els equips podran fer fins a cinc canvis (dos més que fins ara).
 
2) Les convocatòries podran ser de 23 jugadors.
Fins ara les convocatòries eren d’un màxim de 18 futbolistes. Perquè la banqueta no es quedi curta amb la possibilitat de fer cinc canvis, s’ha ampliat també el número de convocats. No serà obligatori, però, fer llistes de convocats tan àmplies.
 
3) Lenglet, sancionat.
Un dels jugadors que no figurarà a la convocatòria de Mallorca serà el 15 barcelonista, que va veure la seva cinquena groga de la temporada en l’últim partit de Lliga disputat, contra la Reial Societat al Camp Nou.

4) 98 dies sense Barça.
Des d’aquella cita a l'Estadi fins a la reaparició a Mallorca, hauran estat 98 dies sense cap partit dels de Setién. N’hauran passat 101 quan el Barça torni a jugar un partit com a locals, el dimarts 16 contra el Leganés.
 
5) Tant de temps sense futbol?
Ens remuntem a l’any 1939, quan va acabar la Guerra Civil espanyola. En total, llavors van ser 172 dies sense futbol: del 8 de gener (victòria per 3-1 contra el Martinenc), al 29 de juny (victòria per 9-1 contra l'Athletic). 
 
6) L’aspecte psicològic.
Dels 11 partits pendents, el Barça en jugarà cinc a casa. La resta, més de la meitat, seran a domicili. Com tots els estadis estaran buits d’aficionats, sembla que serà l’aspecte psicològic el que jugui un rol més important. Qui abans s’adapti al futbol sense públic tindrà molt guanyat.
 
7) L’hora del Mallorca-Barça: dissabte 13 de juny a les 22h).
Repassa els horaris i les televisions internacionals per seguir arreu del món el primer partit dels culers després de l'aturada obligatòria.

8) El retorn a Son Moix.
Els barcelonistes visitaran l’estadi del Mallorca després de quasi vuit anys; el darrer precedent data el curs 2012/13 quan els culers van guanyar per 2-4. Una data que va veure com Messi batia un nou rècord: va superar els registres golejadors de Pelé en un any natural (75).
 
9) El gol és blaugrana.
El FC Barcelona lidera les estadístiques ofensives de la Lliga. Amb 63 dianes a favor és l’equip que més vegades ha perforat la xarxa rival. I si parlem de gols, no pot faltar el nom de Leo Messi. L’astre argentí ocupa la primera posició del Pitxitxi, 19 gols; a més, també és el que més assistències ha repartit, un total de 12.

10) La carrera pel títol.
Abans de la represa, el Barça avantatja el Madrid amb dos punts. Per tant, en les onze jornades que resten es preveu una lluita aferrissada entre blaugranes i blancs. Consulta el calendari que els hi queda a ambdós elencs. Ja des del primer dia, es preveu un retorn a la competició frenètic. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut