Es compleixen 15 anys del primer gol oficial de Leo Messi

Es compleixen 15 anys del primer gol oficial de Leo Messi

El crac argentí va marcar la seva primera diana oficial amb el primer equip l'1 de maig del 2005 en un Barça-Albacete de Lliga al Camp Nou

1 de maig del 2005, Barça-Albacete de la jornada 34 de Lliga. Una data gravada a la memòria de molts culers. Una nit en la qual Leo Messi, amb 17 anys, va encetar el registre de gols amb el primer equip del Barça. Aquell dia el jugador argentí, amb el dorsal '30', en sumaria un i veuria com n’anul·larien un altre per fora de joc. En tot cas, aquell va ser l’inici d’una gran relació entre Messi i el Barça pel que fa al gol, si bé l’astre argentí ja havia debutat oficialment amb Rijkaard. Ni més ni menys que en un Espanyol-Barça de l’octubre d’aquell mateix curs.

Qualitat i gols en només quatre minuts

El Camp Nou tenia ganes de veure en acció Leo Messi. Els de Rijkaard guanyaven 1-0 l’Albacete i el tècnic holandès va fer entrae el jugador argentí en substitució de Samuel Eto’o en el minut 87. En dos minuts Messi va marcar un gol de vaselina després d’una gran passada de Ronaldinho. Una diana, però, anul·lada per dubtós fora de joc.

L’ambició i constància de Leo Messi sempre han estat infinites. I aquell 1 de maig del 2005 no en va ser una excepció. En el minut 91 el crac argentí va aprofitar una gran passada altre cop de Ronaldinho per superar el porter Valbuena, lleugerament avançat. Una gran definició amb l’esquerra que iniciaria moltíssims gols amb el primer equip del Barça. Entre ells el que va ser escollit pels fans com el seu millor gol amb el Barça, en el partit contra el Getafe al Camp Nou la temporada 2006-07.

A més, el gol contra l'Albacete també va ser el primer contra un rival a Primera Divisió. A partir de llavors, el crac argentí ha marcat contra 37 equips a la Lliga, entre els quals hi ha els equips que configuren actualment la Primera Divisió. La diana contra l'Albacete va ser la primera de les 438 que marcat el 10 culer en tota la Lliga. Per equips, el Sevilla és l'equip a qui ha marcat més gols -29 en 26 partits-, seguit de l'Atlètic de Madrid -25 en 27 partits- i el València -24 en 27 duels. 

627 gols en 15 anys

En aquests 15 anys Messi ha aconseguit consolidar-se com el millor jugador del món per la seva qualitat i gran joc als terrenys de joc i ha marcat 627 dianes en partits oficials. Això li ha servit per guanyar sis vegades la Pilota d’Or, la Bota d’Or i el Pitxitxi, així com premis de renom com el premi Laureus al Millor Esportista de l’Any 2019 –primer futbolista a aconseguir aquest guardó- entre molts d’altres.

1600x700_PrimerGoalMessi
15 anys del primer gol de Messi: Com ha canviat el món?
Juga al quiz i guanya la samarreta de la llegenda!

A més, aquest curs el 10 blaugrana ja suma 19 gols i lidera amb pas ferm la classificació de màxims golejadors a la Lliga. Unes dades estratosfèriques que li han permès assolir els 627 gols amb el Barça, i superar així la barrera dels 600. Precisament el crac argentí va assolir la xifra dels 600 gols fa just un any, l'1 de maig del 2019 en el duel de semifinals de la Lliga de Campions contra el Liverpool al Camp Nou. Un autèntic golàs de falta directa.

Apropant-se a rècords estratosfèrics

Leo Messi és sinònim de qualitat, constància i ambició sense fre. I és que l’argentí és a punt d’assolir xifres espectaculars. Aquest 2020 l’argentí ha superat les 500 victòries amb el Barça i s’ha convertit en el jugador culer amb més Clàssics disputats. Però la fe i el caràcter guanyador del millor jugador del món el situen a tan sols 16 dianes d’igualar Pelé com a màxim realitzador de la història en un sol equip. I a l'horitzó, no gaire llunyà, hi té el repte de convertir-se en el jugador del Barça amb més partits disputats. Actualment el 10 culer en suma 718, per 767 de Xavi Hernández, que lidera aquesta classificació. I tot això sense oblidar que és a 69 gols de triplicar els del segon màxim golejador de la història del Barça, César Rodríguez (232).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut