PRÈVIA: Un Clàssic que val més que tres punts

PRÈVIA: Un Clàssic que val més que tres punts

El Barça visita el Santiago Bernabéu amb la possibilitat d’ampliar la distància respecte al Madrid i guanyar el goal-average particular

El partit més esperat de l’any ja és aquí. El Santiago Bernabéu acollirà aquest diumenge (21 hores, Movistar Partidazo) un dels Clàssics més igualats dels últims anys i que pot ser decisiu en la lluita pel títol de Lliga. Dos punts (55 a 53) separen blaugranes i blancs després que el Barça aconseguís recuperar el liderat la passada jornada gràcies al seu triomf sobre l’Eibar (5-0) i a la derrota del Madrid a camp del Llevant (1-0).

Una victòria de l’equip de Quique Setién a l’estadi madrileny permetria eixamplar la distància respecte als de Zidane a cinc punts. No només això, sinó que el goal-average particular també seria blaugrana. Un petit avantatge que pot acabar sent decisiu a final de temporada. És, per tant, un Clàssic amb més que tres punts en joc i que serviria per tancar una setmana de vertigen amb la moral ben alta.

El rival

El Reial Madrid arriba al Clàssic després d’encadenar tres partits sense conèixer la victòria. Els de Zidane van caure dimecres a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el City (1-2). A la Lliga, els blancs van perdre dissabte passat en la seva visita al Ciutat de València contra el Llevant. Aquesta derrota els va fer perdre el liderat que havien aconseguit el 26 de gener. Tot i així, el Madrid té el factor Bernabéu, on no ha perdut cap partit a la competició domèstica aquesta temporada.

Zinedine Zidane no podrà comptar per a aquest enfrontament ni amb Hazard, lesionat contra el Llevant, ni tampoc amb Marco Asensio, que continua recuperant-se de la seva lesió al genoll. Rodrygo és baixa per sanció, després de ser expulsat amb el filial madridista. Sí que hi serà Karim Benzema, màxim golejador de l’equip a la competició domèstica amb 13 dianes.

El darrer precedent

El Clàssic de la primera volta va estar marcat pel seu ajornament. El duel s’havia de disputar el 26 d’octubre però finalment es va jugar el dimecres 18 de desembre. Llavors, barcelonistes i madridistes van firmar taules: 0-0. Pel que fa a la darrera visita blaugrana al Bernabéu, el Barça va imposar-se per la mínima gràcies a un gol d’Ivan Rakitic.

Les dades que cal tenir en compte

-El Barça no perd al Santiago Bernabéu a la Lliga des del 25 d’octubre del 2014 (3-1). Les últimes quatre visites blaugrana s’han traduït en quatre triomfs. A més, en els dos darrers enfrontaments va aconseguir mantenir la porteria a zero.

-El Barça podria superar el Reial Madrid per primer cop en la història de la Lliga en victòries al Clàssic: fins ara se n’han disputat 179 amb un balanç de 72 triomfs per a ambdós equips i 35 empats.

-Un gol blaugrana seria el número 400 en la història del Clàssic.

-Serà el primer Clàssic de Quique Setién, que ja sap què és guanyar al Bernabéu: dos triomfs en les seves dues visites amb el Betis.

-Martin Braithwaite podria estrenar-se en un Madrid-Barça. El flamant fitxatge blaugrana va debutar amb el seu exequip, el Leganés, a camp madridista.

-Leo Messi és el jugador que més gols ha marcat al Bernabéu a la Lliga: 11. Entre totes les competicions, l’astre argentí n’ha fet 15 dels 26 totals.

-El 10 blaugrana podria jugar el seu Clàssic número 43 i superar Xavi Hernández com el futbolista del Barça que més n’ha disputat (42).

La convocatòria

Per a aquest partit decisiu, Quique Setién ha convocat 18 futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Collado i Ansu Fati. La gran novetat és el retorn de Jordi Alba, que ha rebut l’alta mèdica després de lesionar-se contra el Getafe el 15 de febrer. Luis Suárez, Ousmane Dembélé i Sergi Roberto són baixa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut