Barça-Getafe: Futbol de quirats al Camp Nou

Barça-Getafe: Futbol de quirats al Camp Nou

Dues setmanes després de l’últim partit a casa, el Barça es retroba amb la seva afició en un partit molt exigent contra un Getafe que arriba instal·lat a la zona de Lliga de Campions

Un partit de Champions a la Lliga. El Barça rebrà aquest dissabte el Getafe (16.00 hores) en el que serà un dels plats forts de la jornada 24 entre el segon i el tercer classificat, respectivament. Els blaugranes buscaran la seva victòria número 16 de la temporada a la Lliga, la tercera de manera consecutiva, contra un dels rivals més en forma de la competició, un Getafe, dirigit per José Bordalás, que s’està consolidant com la gran revelació d’aquest curs 2019/20. Els de Quique Setién arriben a la cita amb 49 punts, 3 menys que el líder, el Reial Madrid, i amb molt bones sensacions després de la remuntada contra el Betis en l’últim partit de Lliga, en què el Barça es va endur la victòria per 2 gols a 3.

La visita del Getafe serà especial pel retorn de l’exblaugrana Marc Cucurella al Camp Nou. El migcampista d’Alella, cedit al club madrileny, ha vestit la samarreta blaugrana des de la seva etapa com a cadet.

El rival

El Getafe de Bordalás aterrarà al Camp Nou com el gran equip revelació de la temporada. Els madrilenys són tercers a la classificació, amb 42 punts, i arriben a l’Estadi després d’encadenar quatre victòries consecutives a la Lliga sense encaixar cap gol en contra. De fet, el Getafe només ha perdut cinc partits en les 23 jornades disputades en la competició domèstica, sumant 12 victòries i cedint sis empats.

El gran moment de forma dels de Bordalás no només s’explica des del vessant ofensiu, sinó també des de la seva fortalesa defensiva. L’equip azulón és el cinquè equip més golejador de la Lliga, amb 35 dianes –14 de les quals a pilota aturada, el millor registre de la Lliga– i el quart menys golejat, amb només 20 gols encaixats en tota la competició. Els davanters Ángel Rodríguez i Jaime Mata són els màxims exponents de l’encert del Getafe amb 9 i 8 gols marcats, respectivament.

El darrer precedent

L’última vegada que els dos equips es van trobar en un terreny de joc va ser el 28 de setembre, en el partit de la primera volta corresponent a la jornada 7 de Lliga. En aquell compromís, disputat al Coliseum Alfonso Pérez, el Barça es va imposar per 0 a 2 gràcies als gols de Luis Suárez, en el minut 41, i de Junior Firpo, en el 49. Al llarg de la història, els dos conjunts s’han trobat 33 vegades, amb un balanç favorable als blaugranes de 24 triomfs a tres, amb sis empats entre catalans i madrilenys.

Les dades que cal tenir en compte

- El Barça no ha perdut en els seus 14 enfrontaments com a local davant el Getafe a la Lliga (10 victòries i quatre empats). En tres dels sis últims compromisos al Camp Nou contra el conjunt madrileny, els blaugranes han aconseguit marcar sis gols (6-1, 6-0, 6-0).

- Cap equip de Madrid ha aconseguit guanyar al Camp Nou en les últimes 13 visites a la Lliga, des de l'abril del 2016.

- El Getafe ha aconseguit només un 6,9% de victòries davant el Barça a la Lliga, el seu percentatge més baix davant un equip a la Primera Divisió.

La convocatòria

Per a aquest partit, el tècnic Quique Setién ha convocat 18 jugadors. Formen la llista Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Neto, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Ansu Fati, R. Araujo i R. Manaj. Són baixa per lesió Suárez i O. Dembélé, i per sanció Lenglet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut