Els debuts del Barça en Copa del Rei

Els debuts del Barça en Copa del Rei

Els darrers anys, l’estrena blaugrana s’ha saldat positivament, tot i que els culers no disputen una eliminatòria a partit únic des del 2004/05

En les darreres temporades, la Copa del Rei ha estat una competició predilecta per al Barça. Els debuts dels blaugranes en aquesta competició han estat fructífers els últims anys, quan el format era diferent del que s’ha estrenat enguany.

En els cinc cursos anteriors, els culers han entrat a la competició als setzens de final i aconseguint sempre la classificació, amb eliminatòries a doble partit amb l’anada disputada a l’estadi del rival de Segona Divisió B. Aquest 2020, però, tot canvia; els de Quique Setién encetaran la seva participació visitant l’Eivissa. El matx a Can Misses determinarà l’equip classificat per als setzens de final.

2018-2019: La temporada passada, el Barça va estrenar-se a la Copa del Rei al Reino de León. Els blaugranes van haver d’esperar al minut 90 per poder derrotar la Cultural Lleonesa (0-1), amb un gol de Lenglet.

2017-2018: Fa dos anys, els culers van deixar l’eliminatòria mig sentenciada en el partit d’anada a la Nueva Condomina. El Barça es va imposar al Múrcia per 0-3, sent Paco Alcácer qui va encetar la llista de golejadors blaugrana en aquesta competició.

2016-2017: El Barça no va debutar amb bon peu a la Copa del Rei i va haver d’esperar a la tornada per aconseguir el bitllet per als vuitens. Aleñá va ser l’autor del gol blaugrana en l’empat (1-1) que va registrar-se davant l’Hèrcules al Rico Pérez.

2015-2016: L’edició anterior de Copa del Rei va començar pràcticament igual per als blaugranes, que van resoldre l’eliminatòria còmodament al Camp Nou. En l’anada, 0-0 davant el Villanovense.

2014-2015: L’estrena aquella temporada va saldar-se amb una contundent victòria a El Alcoraz. Rakitic va inaugurar l’electrònic per cimentar el triomf per 0-4 davant l'Osca

Els precedents a partit únic

Feia molts anys que els equips de Primera Divisió entraven en competició als setzens de final amb eliminatòries a doble partit. Ens hem de remuntar a la temporada 2004/05 per trobar la darrera vegada en què el Barça va estrenar-se en la Copa del Rei a partit únic. Els blaugranes van caure als trenta-dosens de final contra la Gramenet, a la pròrroga (1-0).

El curs anterior, el 2003/04, els culers encetarien la seva participació contra el mateix rival, però amb millor resultat: victòria per 0-1 amb diana de Ronaldinho. La Copa del Rei del 2002/03 va acabar molt aviat per al Barça, que va caure als trenta-dosens per 3-2 en la seva visita al camp del Novelda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut