Cinc curiositats sobre l’Eivissa – Barça

Cinc curiositats sobre l’Eivissa – Barça

Serà el primer duel de la història entre tots dos equips

El Barça inicia el seu camí a la Copa del Rei, i ho farà aquest dimecres (19 hores) contra l’Eivissa. Els blaugranes buscaran ampliar la seva hegemonia a la competició, ja que és l’equip que més vegades l’ha aconseguit, amb un total de 30 trofeus. El duel dels setzens de final serà contra el conjunt balear i, a continuació, destaquem les curiositats del debut a la Copa del Rei.

Pablo Alfaro s’enfrontarà a un vell conegut

L’actual entrenador de l’Eivissa, Pablo Alfaro, va disputar 12 partits com a jugador del Barça a la dècada dels 90 i va anotar dos gols. A més, el defensa va alçar la Lliga, la Supercopa d’Espanya i la Supercopa d’Europa. Curiosament, el Barça és l’equip al qual més vegades es va enfrontar com a jugador, amb un total de 24 (cinc amb el Saragossa, sis amb el Racing de Santander, tres amb l’Atlètic de Madrid, quatre amb el Mèrida i sis amb el Sevilla).

mini_Pablo Alfaro (1)
Pablo Alfaro, el dia de la seva presentació amb el Barça, al Miniestadi

Retrobament a les banquetes

De la mateixa manera, Alfaro i Setién tornaran a estar sobre el mateix terreny de joc, això sí, dirigint a dos equips diferents. Els actuals entrenadors de l’Eivissa i del Barça van coincidir durant tres temporades al Racing de Santander: des de la 1992/93 fins a la 1995/96. De fet, va penjar les botes en la seva segona etapa al conjunt càntabre, la temporada 2006/07, amb 38 anys.

Quatre blaugranes nascuts a les Balears

Pel Barça han passat quatre jugadors que han nascut a les Illes Balears, tots ells a Mallorca. El primer va ser el porter Pere Caldentey, que va defensar la porteria del camp de Les Corts des del 1952 fins al 1954. També, en la mateixa dècada, Esteve Corró, defensa que va jugar de blaugrana en dues etapes: del 1943 al 1945 i del 1949 al 1950. El davanter Joan Mas va disputar una temporada al conjunt blaugrana: la 1972/73. Per últim, el més sonat de tots: Miquel Àngel Nadal, blaugrana des del 1991 fins al 1999; guanyador de la primera Copa d’Europa, una Recopa, dues Supercopes d’Europa, cinc Lligues, dues Copes del Rei i quatre Supercopes d’Espanya.

mini_nadal011

Primer enfrontament entre l'Eivissa i el Barça

Barça i Eivissa mai s’han enfrontat i, per tant, el de dimecres 22 serà el primer precedent entre tots dos equips. Cal recordar que el conjunt balear va ser fundat l’any 2015 i està disputant la seva segona temporada a la Segona Divisió B on, actualment, ocupa la tercera posició amb 43 punts, a dos de l’Atlètic de Madrid B, que és el líder.

Can Misses esgota les seves localitats en quatre hores

El dimecres a les 19.00 hores s’espera un ple absolut a l’estadi de l’UD Eivissa, Can Misses. Només quatre hores van durar les entrades a la venda. Tot això, tenint en compte l’ampliació de pràcticament 2.000 localitats més a l’estadi: dels 4.500 seients amb què compta habitualment fins als 6.445 que tindrà per a aquest duel, gràcies a les grades portàtils que s’hi instal·laran.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut