De Jong: “Estic molt emocionat per jugar el meu primer Clàssic”

De Jong: “Estic molt emocionat per jugar el meu primer Clàssic”

El migcampista holandès explica les seves sensacions hores abans del seu primer Barça-Madrid

Frenkie de Jong és a punt de viure el seu primer Clàssic. El futbolista holandès, que ja va enfrontar-se al Reial Madrid a l’última Lliga de Campions, explica les seves sensacions hores abans del partit d’aquest dimecres al Camp Nou en una entrevista als mitjans del Club.

El seu primer Clàssic

“El de l’any passat amb l’Ajax va ser un partit molt especial, però ara és un altre partit i estic en un altre equip, així que serà diferent. Estic molt emocionat, serà el meu primer Clàssic. Tots els altres els he seguit per televisió i el que més he gaudit va ser el 5-0 al Camp Nou.”

“És igual en quina data es disputi: jugar contra el Reial Madrid sempre és especial. A més, la meva família vindrà a veure’l. Segur que es respirarà un ambient espectacular.”

El partit que té al cap

“S’ajuntaran sobre la gespa dos dels millors equips del món. Intentarem dominar el partit, com sempre fem. No sé com el plantejaran ells, però nosaltres ho farem de la mateixa manera que en qualsevol altre: tenint la possessió, creant moltes ocasions i fent gaudir els aficionats blaugrana.”

“La Lliga està molt igualada i crec que això és bo perquè hi haurà més tensió.”

De Jong, amb la pilota sota control contra el València.

El seu enfrontament contra el Madrid amb l’Ajax

“Va ser un partit molt especial per a nosaltres. De fet, diria que el del Santiago Bernabéu va ser el millor que vam jugar. Va ser una sorpresa per a tota la gent que estava mirant el partit. L’1-4 al seu estadi, eliminant-los i fent un bon futbol... Tinc un molt bon record d’aquell enfrontament.”

El Clàssic holandès

“A Holanda també tenim un Clàssic, que és el partit en què s’enfronta l’Ajax i el Feyenoord. Té menys repercussió que el que es disputa aquí, però a Holanda tothom parla d’aquell partit. L’ambient és diferent al dels altres partits. Es pot percebre la tensió a l’estadi... Aquests són els partits que un jugador sempre vol jugar.”

Les victòries contra el Dortmund i l’Atlètic

“Són triomfs que ens fan créixer com a equip perquè normalment són molt complicats. Agafes confiança quan els guanyes i, encara més, si l’equip juga bé. Crec que encara podem jugar millor però l’equip està evolucionant i estem jugant millor cada partit.”

“Guanyar contra l’Atlètic de Madrid, que sempre és molt complicat, ens va donar molta confiança.”

De Jong, rodejat de rivals del Borussia Dortmund.

El Camp Nou, un fortí

“Jugar al Camp Nou ens ajuda molt. Els rivals també ho noten, saben que és l’estadi més gran d’Europa. Aquesta temporada, especialment, ens estan anant bé els partits com a locals, i tant de bo continuem guanyant partits aquí i marcant molts gols per fer gaudir la nostra afició.”

Messi i Suárez

“Tothom sap com d’important és Messi per a nosaltres. Ja no sorprèn si en un partit marca tres gols. És molt millor que la resta. Qualsevol equip que s’enfronta a Messi sempre està més nerviós, jo també ho estaria.”

“Suárez està fent una temporada increïble i està anotant uns gols meravellosos. L’any passat contra el Reial Madrid ja va aconseguir un hat-trick i tant de bo ho torni a fer aquesta temporada.”

De Jong, amb Messi, a la gala de la UEFA de fa uns mesos.

La diferència entre LaLiga i l’Eredivisie

“Crec que el nivell de futbol a la Lliga Espanyola és més elevat que a Holanda. Allà, per exemple, la majoria d’equips intenta jugar construint des del darrere i aquí no tant. A més, a la Lliga els rivals són més durs, cosa que és molt millor perquè tots volen guanyar.”

“Al principi sempre hi ha un període d’adaptació, però en aquests primers mesos al Barça em vaig sentint amb més confiança i més còmode. Tots m’han ajudat molt, fins i tots la gent del carrer: m’he sentit molt benvingut des del primer moment. La ciutat ja la coneixia, perquè havia vingut de vacances. Els companys m’han recomanat llocs per anar a visitar o per menjar. M'hi sento com a casa.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut