Torna la Champions per la porta gran

Torna la Champions per la porta gran

El Barça enceta una nova temporada a Europa contra un gran rival: el Borussia Dortmund

Una temporada més, el Barça tornarà a disputar la Champions League. I, per tant els blaugranes inicien el camí per intentar tornar a aixecar l’Orelluda per sisena vegada en la seva història. L’inici d’aquesta edició, però, no serà fàcil, perquè comencen contra un rival de pes: el Borussia Dortmund (21.00 hores). A banda del conjunt alemany, els d’Ernesto Valverde també es veuran les cares amb l’Inter de Milà i l’Slavia de Praga en la fase de grups.

El rival

Els de Lucien Favre han iniciat amb molt bon peu la temporada. Van alçar la Supercopa alemanya, després de guanyar per 2-0 al Bayern de Munic amb gols de Paco Alcácer i Jadon Sancho. A la Bundeslliga acumulen tres victòries (5-1 contra l’Augsburg, 1-3 contra el Colònia i 4-0 contra el Bayer Leverkusen) i una derrota (3-1 contra l’Unió Berlí), sumant nou punts i sent segons a la classificació.

Tot i perdre a Christian Pulisic aquest estiu, un dels seus jugadors referència, els alemanys s’han reforçat molt bé en totes les seves línies, amb el retorn de Mats Hummels a la defensa o l’arribada de Julian Brandt i Thorgan Hazard en la part ofensiva. Juntament amb jugadors com Marco Reus, Jadon Sancho o Paco Alcácer, fan del Borussia Dortmund un rival molt perillós.

La Supercopa d’Europa com a únic precedent 

Oficialment, el FC Barcelona s’ha vist les cares dues vegades amb el Borussia Dortmund. Tots dos enfrontaments es van produir l’any 1997, a la final de la Supercopa d’Europa, llavors encara disputada a doble partit: els blaugrana eren els campions de la Recopa d’Europa, mentre que els alemanys ho eren de la Lliga de Campions. Una victòria al Camp Nou per 2-0 amb gols de Luis Enrique i Rivaldo, i un empat a l’estadi del conjunt alemany per 1-1, amb gols de Giovanni Silva i Jörg Heinrich, van acabar fent que els blaugranes s’emportessin el títol.

Retrobament amb Paco Alcácer

Serà el primer partit de Paco Alcácer contra el seu exequip després que arribés al Borussia Dortmund l’estiu del 2018. El davanter de Torrent va disputar 50 partits amb la samarreta del Barça i va anotar 15 gols: 10 a la Lliga, quatre a la Copa i un a la Champions. Aquesta ocasió, però, no serà la primera vegada que Alcácer jugui contra el conjunt blaugrana. Durant la seva etapa al València va enfrontar-se en cinc ocasions, amb un balança de dues victòries, un empat, dues derrotes i un gol.

La convocatòria d’Ernesto Valverde 

Per aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per lesió O. Dembélé i Umtiti. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut