Athletic Club - Barça: Torna la Lliga, torna el campió

Athletic Club - Barça: Torna la Lliga, torna el campió

Els blaugrana, que tenen l'objectiu de revalidar el títol per tercer any consecutiu, visiten San Mamés en el primer partit oficial de la temporada

La Lliga 2019/20 dona el tret de sortida aquest divendres (21 hores) amb un partit històric del futbol espanyol: Athletic Club – Barça. De fet, lleons i culers són els únics equips de la Lliga, juntament amb el Reial Madrid, que mai han baixat a Segona Divisió. Els d’Ernesto Valverde visitaran San Mamés en la primera jornada de la competició domèstica amb l’objectiu de sumar els tres primers punts de la temporada i iniciar l'intent de revalida del títol amb bon peu.

Els deures fets a la pretemporada

Els blaugranes tornen de la pretemporada amb bones sensacions. Ernesto Valverde ha pogut donar minuts als nous fitxatges, així com, també, a jugadors del filial. Primer van viatjar al Japó per disputar la Rakuten Cup contra el Chelsea i contra el Vissel Kobe d’Andrés Iniesta, Sergi Samper i David Villa. Contra el conjunt londinenc van obtenir l’única derrota d’aquest estiu (1-2) amb gol de Rakitic per tancar el marcador. Contra l’equip japonès, Carles Pérez va ser l’autor dels dos gols del partit (0-2).

L’equip va tornar a Barcelona per disputar el 54è Trofeu Joan Gamper contra l’Arsenal davant 98.812 espectadors. El gol de Maitland-Niles en pròpia porta i el de Luis Suárez a les acaballes del partit (1-2) van certificar un nou triomf blaugrana.

Ja per acabar, la plantilla del Barça va viatjar a terres americanes per disputar un doble enfrontament contra el Nàpols. Els blaugranes van guanyar el primer partit (2-1), gràcies als gols de Busquets i Rakitic i van golejar en el segon (0-4) amb doblet de Suárez i gols de Griezmann i Dembélé.

10 temporades seguides guanyant en la primera jornada

El conjunt blaugrana ha guanyat sempre en la seva estrena a la Lliga en les darreres deu temporades. L’última vegada que no es van sumar els tres punts a l’inici de Lliga va ser la temporada 2008/09, quan el Barça va perdre per 1-0 contra el Numància. Ho aconseguirà també aquesta temporada?

10è Athletic – Barça per obrir la Lliga

Serà la desena vegada que lleons i culers disputaran el primer partit de Lliga. El primer precedent va ser la temporada 1930/31, en què el Barça va guanyar per 6-3. En total, sis victòries, dos empats i una derrota és el balanç favorable per al conjunt català. El darrer precedent és molt recent, fa només quatre temporades. Els blaugranes van guanyar a la primera jornada de la Lliga 2015/16 per 0-1, gràcies a un gol de Luis Suárez. En general, però, el Barça no perd a San Mamés, a la Lliga, des del desembre del 2013. Des de llavors, 9 gols a favor i només 2 en contra.

 

Estrena en partit oficial dels nous fitxatges

Ernesto Valverde podria donar els primers minuts oficials a les noves incorporacions del primer equip. Junior Firpo, Frenkie de Jong i Antoine Griezmann poden debutar de manera oficial amb la samarreta del Barça aquest divendres contra l’Athletic Club. El porter Neto haurà d’esperar el seu torn a causa de la fractura que va patir a l’escafoide de la mà esquerra, que el va obligar a passar pel quiròfan i que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc entre sis i vuit setmanes. 

La convocatòria de Valverde

Per aquest debut oficial a la Lliga, Valverde ha convocat Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, O. Dembélé, Rafinha, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña i C. Pérez. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo, Arthur, M. Wague i Vidal, mentre que Messi i Neto ho fan per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut