PRÈVIA: L’hora del somni europeu

PRÈVIA: L’hora del somni europeu

La Champions League es reprendrà després de 28 dies del darrer matx europeu dels blaugranes, i ho farà a Old Trafford contra el Man Utd.

Les estrelles tornaran a rodar. L’anhelada pilota de la Champions entrarà, de nou, en joc al Teatre dels Somnis (21.00 hores, Movistar Liga de Campeones). Un escenari on el FC Barcelona desitjarà començar l’eliminatòria de quarts de final, per dotzè any consecutiu, amb pas ferm. Els d’Ernesto Valverde arriben a aquest matx europeu amb l’adrenalina de la darrera victòria de Lliga contra l’Atlètic de Madrid (2-0). Però ara els pensaments culers ja es concentren en aquest Manchester United-Barça d'anada de quarts de final de la Champions League.

El Barça contra la història a Old Trafford

Sempre hi ha una primera vegada. Aquesta anada dels quarts de final de Champions pot servir perquè el Barça trenqui un rècord negatiu a Old Trafford: mai hi ha guanyat. El balanç blaugrana és de dues derrotes i dos empats. La darrera vegada que el FC Barcelona va visitar el Teatre dels Somnis va ser en l’eliminatòria de semifinals de la Champions League 2007/08 (1-0). En aquella freda nit solament va jugar un integrant de l’actual plantilla culer, de fet, l’únic futbolista que segueix en la disciplina culer: Leo Messi.

Els gols culers, quasi sempre presents contra els ‘red devils’

El Barça ha celebrat almenys un gol en vuit dels 11 matxs contra el conjunt de Manchester; 20 dianes en total. Koeman, Romário, Stóitxkov, Rivaldo, Eto’o o Messi han estat alguns d’aquests artífexs. D’aquests autors solament Leo Messi, el màxim anotador amb 8 dianes de l’actual Champions, pot engreixar les seves xifres davant el Manchester United, un rival amb ànims renovats.

Un partit que enregistrarà nous precedents

Acostumat a ser un duel de finals, el Man. Utd-Barça d’aquests quarts de Champions serà el vuitè precedent europeu, el cinquè en la competició de les estrelles, entre catalans i anglesos. Ara bé, comptant tots els jugadors d’ambdues plantilles només Messi ha viscut duels directes entre Man. United i FC Barcelona: quatre matxs en els quals ha marcat dues dianes. Cal destacar, però, que és un duel farcit de compatriotes internacionals.

El retorn de Piqué a Manchester

Serà un partit especial per al central blaugrana, que torna a Old Trafford. Tot i el seu pas per Manchester durant tres cursos (2004/05, 2005/06 i 2007/08), el ‘3’ culer no s’enfrontarà a cap excompany red devil sobre el terreny de joc. Però sí, contra un excompany que es trobarà a la banda del Man. Utd, Ole Gunnar Solskjaer. Perquè l’actual entrenador 'red devil' va compartir vestuari amb el central català. Ara bé, només en dues ocasions van concórrer en l’11 d’Alex Ferguson; en dos partits de FA Cup contra el Burton Albion.

La convocatòria blaugrana

Per a aquest matx, Ernesto Valverde ha decidit convocar els futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Vidal, Umtiti, Aleñá i Iñaki Peña. Dembélé va viatjar encara sense l'alta, però després del darrer entrenament a Old Trafford va rebre l'OK dels Serveis Mèdics. Todibo, per la seva part, ha viatjat amb l'equip tot i no estar inscrit a la Lliga de Campions. Així, només queden fora de la convocatòria Vermaelen, per unes molèsties a la cuixa esquerra, i Cillessen i Rafinha, que segueixen lesionats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut