Victòria de campionat (2-0)

Els gols de Suárez i Messi als últims cinc minuts donen els tres punts al líder de la Lliga, que se situa a 11 punts dels matalassers (i amb el goal- average a favor) a falta de 7 jornades

Nit màgica al Camp Nou. L'estadi blaugrana s'ha tornat a vestir de gala (92.453 espectadors, la tercera millor entrada de la temporada) per viure una nova exhibició del seu equip. El FC Barcelona ha superat l'Atlètic de Madrid (2-0) gràcies als gols de Luis Suárez i Leo Messi a falta de cinc minuts per al final i deixa la Lliga molt ben encarrilada, superant els matalassers amb 11 punts (a més del goal-average a favor) a falta de set jornades per disputar-se.

Domini blaugrana des de l'inici

Des del xiulet inicial, el conjunt blaugrana ha controlat el partit, amb les primeres arribades a la porteria d'Oblak i amb un Messi molt actiu entre línies. Una espectacular passada a l'espai de l'argentí cap a Jordi Alba ha estat a punt de ser el primer, però la rematada del lateral barcelonista ha topat amb el pal esquerre de la porteria visitant (min 13). El domini culer era absolut, i les ocasions seguien arribant. Coutinho ha tingut la més clara després d'una gran combinació amb Suárez, però Oblak, amb una mà salvadora, ha aturat el xut ajustat del brasiler (min 27).

Als 29 minuts de joc, arribaria una de les accions claus del matx: Diego Costa ha estat expulsat amb vermella directa per protestar a l'àrbitre. Amb l'Atlètic amb un jugador menys, el domini culer encara ha estat més clar, i de nou Coutinho, després d'un gran contraatac, ha tingut l'última ocasió de la primera part (min 45), però Oblak ha aturat el cop de cap.

El segon període ha seguit amb la mateixa dinàmica: arribades dels de Valverde cap a la porteria d'Oblak però sense encert en la definició. Messi ho ha intentat amb dos xuts llunyans, però ha estat Suárez qui, amb un mà a mà després d'una gran acció individual del '10', ha disposat de l'ocasió més clara, però el porter eslovè ha tornat a salvar el seu equip (min 61). Poc després, Oblak tornava a ser decisiu amb una espectacular aturada a xut de Messi (min 69) i també el rebot a Malcom.

Premi a la insistència

Amb el Barça abocat a l'atac, l'Atlètic ha intentat crear perill a pilota aturada i en jugades aïllades, però la defensa blaugrana ha esvaït qualsevol arribada matalassera. Quan el partit semblava abocat a l'empat, ha arribat el minut boig. Suárez, amb un espectacular xut creuat des de la frontal de l'àrea, ha aconseguit batre Oblak (min 85) per avançar els blaugrana en el marcador. Un premi a la insistència culer, que no ha deixat de buscar el gol i ha ampliat distàncies només un minut després. Gran contraatac que Messi, amb una gran definició, ha culminat amb el 2-0 definitiu (min 86). Finalment, victòria molt treballada dels de Valverde que se situen encara més líders amb 73 punts, a 11 del segon classificat, l'Atlètic de Madrid. Un pas de gegant cap a una Lliga que cada cop està més a prop.