El 10, present en els al·licients del Barça-Espanyol

El 10, present en els al·licients del Barça-Espanyol

La jornada 29 de la Lliga brinda el derbi entre blaugranes i blanc-i-blaus, un partit sempre interessant

La pilota de la Lliga rodarà, de nou, al Camp Nou. Després de l’aturada per seleccions, el Barça afronta un matx sempre atractiu contra l’Espanyol. Un derbi català (dissabte 30, 16.15 h) que testarà la imbatibilitat dels blaugranes, que es va instaurar fa 16 jornades. Així doncs, amb aquests arguments ja n’hi hauria prou per veure aquest Barça-Espanyol. Ara bé, a continuació, presentem més al·licients d’un partit sempre diferent, però que en aquests darrers nou anys ha estat en poder culer. En el derbi d’aquesta jornada 29 es complirà una dècada de domini blaugrana?  

A més, si vens a veure el partit al Camp Nou, podràs veure com la secció de bàsquet ofereix el títol de Copa del Rei. L'equip de Pesic es va proclamar campió el passat 17 de febrer després imposar-se al Reial Madrid (93-94).

A punt de viure una dècada de domini blaugrana

En Lliga, el Barça no perd contra l’Espanyol des del curs 2008/09 (1-2). Aquella freda nit va tenir lloc un precedent que, de moment, no s’ha tornat a repetir al Camp Nou. I és que a partir d’aquella derrota, el Barça en competició domèstica s’ha imposat any rere any al conjunt blanc-i-blau amb l’amfiteatre culer com a testimoni. Nou victòries, algunes de les quals incontestables com la de la temporada passada.

Deu anys seguits marcant

Des de l’any 2009 els blaugranes han perforat la xarxa com a mínim una vegada quan l’Espanyol ha visitat el Camp Nou en matx de Lliga. Una dada que ha contribuït que els culers dominessin l’electrònic dels derbis a l’Estadi. No ha importat l’entrenador culer que hi hagi hagut (Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique o Valverde), ja que el públic blaugrana ha celebrat gol durant deu anys seguits. Un total de 32 dianes d’11 autors diferents. Però sempre amb un golejador que destaca per sobre de la resta: Leo Messi.

El ‘10’ blaugrana, encertat contra l’Espanyol

En aquests darrers deu anys seguits que el Barça ha anotat contra l’Espanyol a l’Estadi, Leo Messi ha estat artífex de 13 dianes. I és que els blanc-i-blaus són una de les altres víctimes preferides de l’astre argentí: 23 gols en 32 partits. A més, el ‘10’ blaugrana, que lidera el Pitxitxi i la Bota d’Or, encadena tres partits consecutius veient porteria.

Deu jornades per a la finalització de la Lliga

El Barça-Espanyol és el tret de sortida al tram final de la Lliga. Només queden deu jornades perquè la competició domèstica, que de moment domina el Barça al capdamunt de la classificació amb 66 punts, arribi al seu final.

La convocatòria de Valverde

El tècnic blaugrana ha inclòs a la llista per rebre l'Espanyol: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti i Iñaki Peña.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut