Reial Madrid – Barça Lassa: Campions de la Copa del Rei! (93-94)

Els blaugranes s’imposen a la pròrroga i sumen la seva Copa del Rei número 25

Clàssic en majúscules que permet als homes de Pesic tocar el cel. El Barça Lassa s’ha imposat a la final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid en un duel molt igual i en què els avantatges de tots dos conjunts han estat neutralitzats. Els homes de Svestislav Pesic s’han endut el triomf a la pròrroga 93-94. A més Heurtel, amb 22 punts, ha estat el màxim anotador del matx i designat MVP de la competició.

Inici de partit immillorable per al Barça Lassa. Els blaugranes han circulat molt bé la pilota i han aplicat una defensa sòlida, controlant el rebot. Això ha complicat els tirs del Reial Madrid (7-14, min 5). Amb el pas dels minuts els culers han baixat la seva efectivitat ofensiva i el conjunt blanc ha ajustat el resultat. Una cistella d’Heurtel sobre la botzina ha situat el 16-20 al final del primer quart.

La igualtat en el marcador s’ha mantingut en el segon període. El Barça Lassa ha dominat el marcador fins al minut 15. Moment en què un triple de Llull ha situat el 27-25 a l’electrònic. L’intercanvi de cistelles entre blaugranes i blancs ha estat constant. Fins al punt que el duel ha marxat al descans amb igualtat màxima (35-35).

Sense encert en el tercer quart

Un parcial inicial de 9-3 ha donat una renta de sis punts al Reial Madrid (45-39). El Barça Lassa no ha sabut trobar l’efectivitat i fluïdesa ofensiva de la primera meitat i la diferència en el marcador s’ha anat eixamplant. D’aquesta manera la renta s’ha eixamplat fins als 14 punts (60-46, min 30) aprofitant que els blaugranes han estat més de cinc minuts sense anotar. Un triple de Pangos ha trencat el desencert culer en un període que ha acabat 60-46 després del parcial global de 25-11.

Cinc minuts de recital blaugrana

Un parcial d’1-17 favorable als culers, amb quatre triples del Barça Lassa, han situat als blaugranes novament per damunt en el marcador (61-63, min 35). Uns minuts de domini total culer fins a la reacció blanca. El Barça Lassa ha anat per damunt en el marcador fins que el duel ha arribat a l’última jugada 75-77. Llull ha forçat la cistella en el darrer segon i ha forçat la pròrroga (77-77).

Toquen la glòria sobre la botzina

La pròrroga s’ha mantingut igualada, amb intercanvi de cistelles entre els dos conjunts. Ha estat el Barça Lassa qui ha encarat els 40 darrers segons del matx amb una avantatge de tres punts (87-90). Després d’un intercanvi de cistelles el Barça Lassa ha arribat als darrers 4 segons de matx amb 93-92. En aquesta jugada ha estat Tomic en el darrer segon qui ha convertit la cistella guanyadora. Una jugada que ha estat revisada per possible tap legal, però els àrbitres han donat validesa als dos punts de Tomic. D’aquesta manera, el Barça Lassa tanca una gran Copa del Rei i suma el segon trofeu del KO de forma consecutiva, el 25è de la història culer.