Festival golejador per ser a quarts (5-1)

Festival golejador per ser a quarts (5-1)

El doblet de Messi i els gols de Coutinho, Piqué i Dembélé permeten al Barça eliminar l’Olympique de Lió i ser a la següent ronda de la Champions

El FC Barcelona seguirà vivint i gaudint de la Lliga de Campions. Ho farà després de vèncer l’Olympique de Lió al Camp Nou, deixant en res el 0-0 de l’anada, i ara jugarà per dotzena vegada consecutiva els quarts de final de la màxima competició europea. No ha estat fàcil, perquè els francesos no han baixat els braços en cap moment, però el 5-1 final ha acabat decantant la balança i l’eliminatòria.

Un gran premi, especialment després d’un primer temps sensacional, amb un joc fluid que ha acabat amb gols de Messi, de penal, i Coutinho. Malgrat que Tousart ha reduït distàncies i ha instaurat una mica els nervis, tres jugades d’altíssima qualitat de Messi han acabat amb un altre gol del ‘10’ i les dianes de Piqué i Dembélé que han tancat el marcador.  

Al Barça no li agraden les sorpreses

Si el resultat de l’anada ja no permetia relaxacions, les sorpreses que s’han anat succeint en aquesta edició de la Champions havien deixat el Barça en preavís. No valia perdre la concentració, i el 2-0 del descans ha reflectit que els de Valverde han sortit amb aquesta idea ben clara.

Les 92.346 ànimes que han omplert les grades del Camp Nou han pogut gaudir d’un Barça que ha mostrat una gran versió en el primer temps. Perquè, neutralitzant l’alta pressió inicial de l’Olympique de Lió, ha aconseguit traslladar el joc a l’àrea francesa. Messi, Coutinho, Rakitic o Suárez han estat a punt d’obrir el marcador, però finalment ha estat el capità blaugrana el que s’ha encarregat de posar l’1-0. Ho ha fet a través d’un penal sobre Suárez que el ‘10’ ha transformat a l’estil ‘Panenka’, el tercer que fa a la seva carrera (1-0, min 16).

Llançament preciós i estilitzat per premiar el domini blaugrana, que ha vist com l’electrònic es tornava a moure. Aquest cop, en l’enèsima combinació del Barça en atac, quan Suárez ha aprofitat una passada filtrada d’Arthur per trencar el seu defensor i habilitar Coutinho (2-0, min 31), que ha batut Lopes -el porter de l’Olympique ha hagut de ser substituït per Gorgelin abans del descans després que un xoc en una acció prèvia el deixés estabornit i no s’acabés de recuperar del tot.

Messi torna a encendre la flama

A la represa, el Lió ha fet un pas endavant i ha buscat reduir diferències. La força dels francesos ha mogut el marcador en un córner, amb gol de Tousart després d’un control amb el pit (2-1, min 58), en una acció que ha fet patir l’afició local. Perquè, conscients que un gol deixava fora el Barça, els nervis han aparegut. Han marxat, però, quan Messi ha decidit que el triomf es quedava a Barcelona amb tres accions que han acabat en tres gols. La primera, en una jugada individual que ha finalitzat ell mateix (3-1, min 78). La segona, en una assistència a Piqué, que s’ha apuntat a la festa (4-1, min 80). La tercera i definitiva, quan ha cedit l’esfèrica perquè Dembélé rematés enganxat al pal i tanqués, definitivament, el resultat (5-1, min 86).

Cinc gols en una gran nit europea, que permeten al Barça seguir el seu camí en aquesta preciosa competició. Divendres els de Valverde coneixeran el seu rival als quarts, però el que ja és un fet és que el Barça pot seguir somiant amb les estrelles de la Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut